Vranje predstavlja Tursku na dečjem muzičkom takmičenju

VRANJE

Vranje će i u 2019. godini biti deo dečjeg takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“.

U sali Omladinskog kulturnog centra organizovana je audicija kako bi bili odabrani predstavnici ovog velikog muzičkog projekta.

Igor Karadarević direktor programa „Srbija u ritmu Evrope“ rekao je da će Vranje naredne godine dobiti zadatak da izvede pesmu Republike Turske.

„Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ okupiće 23 grada i opština. Što se tiče Vranja, dve devojke su na prošlom takmičenju imale impozantnu scenografiju i napravili smo spektakl kada su njih dve predstavljale Portugal. One su izuzetne, vokali visokog kvaliteta, naučile su šta znači scena i živi televizijski program, kao i to da nema nazad. Ukoliko Vranje pobedi ove godine, to znači da će oni biti domaćini naredni put“, istakao je Karadarević.

Za izvođače, kao i prethodne godine, se glasa SMS porukom u živom televizijskom prenosu, koji ima jačinu 50 odsto od ukupnog broja glasova, a zatim i žiri koji je sačinjen od po jednog člana delegacije svakog od gradova učesnika. Nagrada za grad koji pobedi je polovina od ukupnog neto prikupljenog SMS i to ide u gradski budžet. Nagrada za decu grada pobednika celog muzičkog takmičenja i televizijskog programa je sedmodnevno putovanje u jednu od zemalja učesnica takmičenja.

Priprema dece je besplatna i realizuje se u toku sedam meseci.  Program traje 120 minuta.

Ovo muzičko takmičenje u junu biće biće održano u Vrnjačkoj Banji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare