Vranje na šestom mestu po transparentnosti

VRANJE

 

Na osnovu najnovijeg istraživanja organizacije „Transparentnost Srbije“ za 2015. godinu, Vranje se nalazi na šestom mestu u Srbiji po transparentnosti rada lokalne samouprave.

„Urađeno je istraživanje na osnovu kojeg je rangirano 168 jedinica lokalnih samouprava, od kojih je Vranje zauzelo visoko šesto mesto“, rekao je Zlatko Minić iz ove organizacije, na sastanku koji je održan u Vranju.

U radu ovog skupa učestvovali su i predstavnici, OEBS, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, predstavnici opština Bujanovac i Preševo, koje su po transparentnosti na 41, odnosno 142. mestu.

Na skupu je bilo reči o analizama i preporukama u oblasti rada lokalne samouprave, povećanju transparentosti i unapređenju pružanja usluga gradskih i opštinskih uprava.

Upriličena je i konferencija za novinare, na kojoj se u ime domaćina, obratio načelnik Gradske uprave Vranje.

,,Naš cilj je da se aktivnosti Grada i Gradske uprave približe građanima. Pravi pokazatelji našeg truda su činjenice da gradonačelnik svakog petka organizuje prijem za građane, predsednik Skupštine svake srede, a ja kao načelnik Uprave, svakog četvrtka. Takođe, sve skupštinske sednice se direktno prenose, posle svakog gradskog veća održavaju se konferencije za medije, kako bi javnost bila upoznata sa odlukama koje gradska vlast donosi. Ne smemo izostaviti ulogu zvaničnog sajta grada, kao i Mesečnik preko kojih se publikuje rad organa vlasti i jedan su od indikatora transperentnosti Gradske uprave“, rekao je načelnik Aritonović.

Predstavnici Bujanvca i Preševa, naglasili su da preduzimaju sve mere kako bi građani bili bolje upoznati sa radom lokalnih samouprava, kao i da su dobili smernice za poboljšanje transparentnosti rada svojih organa.

„Naš cilj je poboljšanje ne samo pozicije na rang listi, već i unapređenje usluga koje će činiti transparentnim rad svih organa lokalne samouprave, ali i javnih preduzeća i ustanova u Bujanovcu“, rekao je načelnik Gradske uprave Ismail  Pajaziti.

„Rangiranje Preševa na dnu liste po transparentnosti rada je jasan pokazatelj zašto ova opština ima novu lokalnu vlast“, kazao je Šćiprim Arifi, predsednik opštine Preševo.
Prvo mesto po transparentnosti zauzela je opština Paraćin.

Nakon konferencije održan je i razgovor sa zaposlenima u Gradskoj upravi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare