“Duga” obeležila Svetu Petku

LESKOVAC

Udruženje za pomoć MNRO Leskovac i Dnevni boravak za mlade i odrasle sa smetnjama u mentalnom razvoju „Duga“ obeležio je , u krugu prijatelja, predstavnika srodnih udruženja i institucija južne i jugoistočne Srbije, svoju krsnu slave svetu Petku.
Sveštenik Đorđe Ljubinković u pozdravnom obraćanju okupljenjima istakao je da je da se ova ustanova bavi radom koji je uzvišeniji od drugih radova, jer se bavi onim što nam je najpotrebnije danas, a to je ljubav.
Aleksandra Jovanović, sekretar udruženja, kaže da je ovo već deseti put kako obeležavaju slavu, a da su prethodnih dana u pripremi salve učešće uzeli, pored korisnika i članova udruženja, i njihovi roditelji, staratelji i stručna lica angažovana u dnevnom boravku.

duga-slava-1
„Ovakva dešavanja su jedinstvena prilika u našem udruženju u kojem se jača grupna kohezija, razvija osećaj solidarnosti i povezanosti među članovima. Nastojimo da kod naših članova razvijemo osećaj za poštovanje religioznih vrednosti u duhu kulture pravoslavlja i slavskih običaja, kako bi našu zajednicu učinili lepšim, humanijim i dostojanstvenijim mestom za život osoba sa intelektualnim teškoćama. Na žalost, iz godine u godinu je sve manje donatora.“
Domaćin slave ove godine bila je Branislava Kostić, starateljka dvoje dece, a domaćinstvo je preuzela Mirjana Mitić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare