Vranje :Gašenje pojedinih javnih preduzeća

VRANJE

U skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, Gradsko veće u Vranju usvojilo je predlog Odluka o pokretanju postupka likvidacije Javnih preduzeća ,,Direkcija za razvoj i izgradnju“ i ,,Skijalište Besna Kobila“.
Prihvaćen je i predlog o reorganizaciji preduzeća „Uprava Banje“.
O tome je na konferenciji za novinare govorio gradonačelnik dr Slobodan Milenković, koji je napomenuo da će konačnu odluku doneti odbornici Skupštine grada na narednoj sednici.
,,Zakonska regulativa se mora poštovati i važno je reći da niko od zaposlenih u ovim preduzećima neće ostati bez posla. Radnici će biti raspoređeni i realizacija poslova iz delokruga rada ovih preduzeća neće biti dovedena u pitanje. Deo radnika „Direkcije“ prelazi u novoformirano preduzeće „Parking služba“. Deo koji se bavi održavanjem puteva biće pripojen JP „Vodovod“, dok će jedan deo biti rasporedjen u Gradsku upravu. Što se tiče „Skijališta Besna Kobila“, razmišlja se da bude pripojeno drugim preduzećima. ,,Uprava Banje“ će biti reorganizovana i očekuje se da, kao i novoformirano preduzeće ,,Parking servis“ posluje po tržišnim principima i ostvaruje prihode. Problem je i Privredno društvo ,,Slobodna zona“, tako da se radi na traženju adekvatnog rešenja.
U ovim preduzećima ukupno je zaposleno 114 radnika“, rekao je gradonačelnik.
Ovo je neminovnost s obzirom da Zakon o budžetskom sistemu, koji stupa na snagu u 2017. godini, predviđa da nijedno lokalno preduzeće ubuduće neće moći da se finansira iz gradskog budžeta. Neophodno je da se ovaj proces završi do 1.decembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare