Vranje: Đak za primer

VRANJE

Marina Zlatković završila je vranjsku gimnaziju sa diplomom vukovca. Bila je odlična tokom celog školovanja. Išla je u odeljenje koje je proglašeno za „odeljenje generacije“, s obzirom da su svi učinici bili uspešni i ređali petice u Dnevniku.

I pored velike konkurencije upisala je Elektrotehnički fakultet u Beogradu i tako ostvarila cilj koji je sebi postavila na početku četvrte godine Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju.

„Za prijemni ispit sam temeljno i postepeno radila od oktobra, spremajući gradivo iz matematike, a veliko olakšanje je bila i odlična osnova iz ovog predmeta koju većina učenika sa matematičkog smera stekne u gimnaziji. Što se polaganja prijemnog ispita tiče, čini mi se da je iščekivanje prijemnog bilo dosta stresnije od samog polaganja. Kada sam radila test bila sam maksimalno skoncentrisana na izradu zadataka i na to da pokažem svoje znanje što nije ostavilo mesta za nervozu. Nadam se da ću tokom studiranja steći što veću stručnost pre svega iz oblasti informacionih tehnologija, i biti u mogućnosti da se usavršim, dodatno napredujem i radim na sebi“, kaže Marina.

Ona dodaje da još uvek nema planove kada je reč o životu nakon studija i da je rano govoriti o tome.

„Svoju budućnost, makar za sada, ne vidim u Vranju, prevashodno zbog prirode posla kojim zelim da se bavim. Vranje je lep grad, sa puno potencijala za razvoj, ali perspektiva koju ovaj grad pruža mladima može da bude i mnogo veća“, smatra ova mlada Vranjanka.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o