Vršnjačko nasilje u naselju Suva reka, u policiji kažu da je “slučaj prijavljen”

LESKOVAC

Portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković rekao je danas za JUGpress da je policija dobila sinoć oko 23.15 sati prijavu da je u ulici Rade Žunić u Leskovcu bila svadja izmedju dve grupe dece.

“Patrola je izašla na lice mesta i na tom slučaju se radi. Jedna osoba je u tom sukobu zadobila lake telesne povrede,”, rekao je Zdravković koji je na pitanje šta je bilo s devojčicom koja je zbog traumatične situacije kojoj je bila izložena morala kod psihologa, kako se navodi u pismu medijima, odgovori da on “ne zna kog je pol ko bio” i da on “nije lekar već policajac”.

Na mej adrese leskovačkih medija danas je stigla poruka u kojoj se tvrdi da je “organizovana kriminalna grupica trojice maloletnih delikvenata,ciji je vodja  šenaestogodišnji dečak sinoć oko 23.00 napali grupicu mladje dece koji su u svom naselju Suva reka, ispred zgrade jeli lubenicu,tako sto su najstarijem detetu iz grupe petnaestogodišnjaku prolazeci kraj njega, prvo poprskali sprej suzavac u lice, a onda ga udarali metalnom palicom-teleskop po glavi i telu, dok su ga druga dvojica udarala pesnicama i šutirali  naočigled mladje, trinaestogodišnje sestre koja je vrištala i pozivala u pomoć, dok su se ostala deca razbežala kućama .

Deček je  pokušao da zaštiti sestru, pri čemu je zadobio brojne povrede zbog kojih su zbrinuti i on i sestra na Urgentnoj medicini u Leskovcu a o samom dogadjaju je izvestena PU Leskovac-Sever pod ciju nadleznost spada  naselje .

nakon ukazane pomoći lekara dečak je pušten kući  dok je njegova sestra zbog trauma upućena na pregled dežurnog psihologa i nakon primljene terapije upućena kući”, navodi se u ovom pismu.

Portparol leksovačke Policijske uprave nije rekao da li su maloletni nasilnici možda identifikovani, saslušani, razgovarano sa roditeljima, štagod.

Inače, u pismu koje smo preneli navodi se i ime i prezime šesnaestogodišnjeg dečaka za koga s etvrdi da je predvodio grupicu maliletnih nasilnika ali ga, upravo zbog činjenice da su maloletni, nismo objavili.

A možda je ovo prilika za pokaznu vežbu u praksi Radnegrupe za  prevenciju nasilja u porodici i vršnjačkog nasilja, koja je pre nekoliko dana promovisana na sednici Saveta za bezbednost grada, da deluje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare