Prvi upisni rok za srednjoškolce

VRANJE

Za 2.460 slobodnih mesta u Pčinjskom okrugu nadmetalo se 2.204 svršena osnovca. Svi učenici koji su rasporđeni u prvom upisnom roku podnošenjem dokumentacije upisuju se danas i sutra.

Nakon prvog kruga ostalo je 351 slobodno mesto, a samo u Vranju 48. U Pčinjskom okrugu ima i 132 neraspoređena đaka.

„Na podtručju Grada Vranja neraspoređeno je 46 učenika koji su u utorak mogli da predaju novi obrazac želja u skladu sa mogućnostima, odnosno da iskažu one želje za koje ispunjavaju uslove. Jedan od problema je što ove godine ima nešto veći broj učenika sa brojem bodova ispod 50. Oni mogu da izkažu želje za treći stepen stručne spreme, samo što je mali broj takvih mesta“ kaže Jovica Stevanović, prosvetni savetnik.

On dodaje da je već godinama najveće interesovcanje za gimnaziju, ekonomsku, medicinsku i tehničku školu.

Na smer zdravstveni negovatelj u Medicinskoj školi „Dr Izabel Emsli Haton“, od planiranih 30, upisana su 24.

U Hemijsko-tehnološkoj  školi za zanimanje modni krojač, od planirana 24, upisan je 21 učenik.

U Srednjoj poljoprivredno-veterinarskoj školi „Stevan Sinđelić“,  za zanimanje poljoprivredni tehničar iskazana je potreba za 27 učenika, a upisno je 10. U istoj školi od potrebnih 30, upisana su 24 na smer veterinarski tehničar. Za buduće prehrambene tehničare imalo je mesta za 30, a prijavljeno su 24 učenika.

U Ekonomskoj školi i Gimnaziji sva mesta su popunjena.

Od ove školske godine u vranjskoj Gimnaziji radiće i odeljenje sa učenicima posebno nadarenim za informatiku i računarstvo. U to odeljenje upisano je 20 đaka koliko je i planirano i oni će raditi po posebnom nastavnom planu i programu.

Nakon objaviljanja rezultata 11. jula, upis će se obaviti dan kasnije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare