Vojvodjanska banka donirala računare Gerontološkom centru

NIŠ

Vojvođanska banka pokrenula je u oktobru  koji je Mesec solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara.

Danas je Gerontološkom centru Niš uručeno 10 računara, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Beogradu, Kargujevcu, Knjaževcu, Šapcu, Kikindi i Vršcu,  dok su korisnicima gerontoloških centara u Leskovcu, Surudlici, Novom Sadu, Novom Pazaru i Apatinu, računari već stavljeni na raspolaganje.

Ivana Jevtić, direktorka filijale Vojvođanske banke u Nišu,  istakla je da sektor Društveno odgovorno poslovanje ove kompanije tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

„Svedoci smo ogromnih promena oko nas. Način na koji komuniciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da „jednim klikom“ obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima“, rekla je Jevtić i dodala da je između ostalih, i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imale priliku da se tokom redovnog školovanja  edukuju na ovom polju“, istakla je ona.

Direktor Gerontološkog centra Niš, Milan Stevanović, zahvalio  se Vojvođanskoj banci i istakao da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog doma i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

„U našem domu vlada veliko interesovanje za računarima. Naši korisnici raduju se prilici da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije. Svi donirani računari biće raspoređeni u zajedničke prostorije za korisnike“,  objasnio  je direktor ove ustanove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare