VOJNI LEKAR U CRNOJ BARI

VLASOTINCE

U okviru akcije Vojni lekar na selu meštanima sela Crna Bara u vlasotinačkoj opštini danas su provereni pritisak, šećer i masnoće u krvi.
Njima su na raspolaganju bili i veterinar, agronom i gerontodomaćice, a pomoć u prehrambenim namirnicama i paketima za higijenu podelio je vlasotinački Crveni krst.

”Cilj akcije Vojni lekar na selu je da obiđemo sela u brsko-planinskom području u Jablaničkom okrugu i da u saradnji sa matičnim opštinama pomognemo meštanima koji su uglavnom stari ljudi” rekao je kapetan Predrag Kostić, oficir za civilnu i vojnu saradnju u Trećem centru za obuku.

”Ovo je prilika da stari ljudi osete da nisu zaboravljeni. Njima znače pregledi, a nekada je lek i samo lepa reč. Lokalna samouprava će u 2016. da uradi projekat asfaltiranja puta Vlasotince – Crna Bara –Gornja Lomnica – Donja Lomnica. Takođe, uskoro počinjemo gradnju rezervoara za vodosnabdevanje jer su to dva najvažnija problema u brdsko-planisnkim selima naše opštine”, rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

U Crnoj Bari žive 84 stanovnika, škola je od prošle godine bez đaka, a najbliža ambulanta udaljena je 6 km.

Vlasotince vojni lekar 2

Vlasotince vojni lekar 1

Vlasotince vojni lekar4

Vlasotince vojni lekar 3

”Zato je Dom zdravlja napravio mobilne timove koje čine lakar i medicinska sestra i trudimo se da bar jednom mesečno budemo prisutni u selima u kojima nema ambulanti, tako što meštane obilazimo u njihovim kućama”, rekla je dodala je direktor ove ustanove dr Milena Stanković Mitrović.

Iako je od Vlasotinca udaljeno svega 6 km, selo Crna bara za 50 godina, koliko pamte njegovi meštani, nije posetio ni jedan predsednik opštine.

”U poslednjih 10 dana, dva puta je kod nas bio predsednik Zoran Tododrović i dogovorili smo se da uradimo konkretne stvari za selo”, rekao je predsednik mesne zajednice Tomislav Mitić.

Akcija Vojni lekar na selu, u Crnoj Bari, treća je akcija ove vrste sprovedena u selima vlasotinačke opštine i deseta u Jablaničkom okrugu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare