JOVANOVIĆ NE TOLERIŠE PONAŠANJE KOJE NIJE MORALNO

LESKOVAC

Odbornička grupa „Pravda“, koju čine četiri odbornika koji su istupili iz Jedinstvene Srbije, u Skupštini grada nastupaće samostalno, rekao je danas na konferenciji za novinare zamenik gradonačelnika Leskovca i doskorašnji potpredsednik Jedinstvene Srbije i bivši predsednik Gradskog odbora JS u Leskovcu Dragan Jovanović.
Osim četiri odbornika i zamenika gradonačelnika, u lokalnoj vlasti udruženje građana „Pravda“, koje je u prosecu registracije, ima i člana Gradskog veća Nikolu Jakovljevića.
„Ostajemo dosledni politici koju sprovodi vladajuća koalicija, na čelu sa Srpskom Naprednom strankom i gradonačelnikom doktorom Goranom Cvetanovićem. Daćemo, kao i do sada, maksimalan doprinos na stvaranju ambijenta u kome će se grad normalno razvijati, i u kome će svi građani imati jednake uslove za rad i zapošljavanje. Otvoreni smo za nove inicijative mladih, bez kojih nema napretka i budućnosti. Ostajući u uverenju da je sadašnja politika na tom putu, naše je opredeljenje je da i na predstojećim izborima nastupamo u koliciji sa SNS-om i partijama okupljenim oko njega, rekao je Dragan Jovanović.
Dakle, na predstojećim lokalnim izborima „Pravda“ će nastupati kao udruženje građana, neće se „utopiti“ u SNS, niti će za sada formirati novu stranku, odgovorio je na naše pitanje Jovanović.
Preko 90 posto članova Jedinstvene Srbije na gradskom nivu (prema zadnjem popisu Jedinsvena Srbija je imala 7.200 članova) prešlo je u udruženje građana „Pravda“.
Što se tiče odbora Jedinstvene Srbije iz ostalih opština Jablaničkog okruga, Jovanović je odgovorio da je manje bitno da li će ti odbori i članstvo da se priključe „Pravdi“, budući da ovo udruženje građana više nema veze sa Jedinstvenom Srbijom.
Govoreći o razlozima napustanja Jedinsvene Srbije, Jovanović je rekao da to nije objavljeno u javnim glasilima, jer je do sukoba došlo na nivou gradskog odbora, a ne na nivou centrale.
„Jedinstvena Srbija je imala izvanrednu politiku što se tiče izgradnje infrastrukture i otvaranja novih radnih mesta, socijalnog programa. Na lokalu se par ljudi odmetnulo od te politike, počeli su da rade za svoje interese, a ne interese građana. Pošto ja to nisam želeo da tolerišem, te ljude sam udaljio iz svog okruženja, ali centrala to nije tako prepoznala, već su tumačili da je to način da oslabimo stranku i da ne bi valjalo da se raspadamo pred prestojeće izbore. Ja nisam želeo da tolerišem stvari koje nisu moralne, i nisam želeo da građani donose zaključke da sam i ja u tim nemoralnim radnjama uključen. Jedini način je bio da izađem iz stranke“ , objasnio je Jovanović.
Inače, ime udruženje građana – „Pravda“ potiče iz ruskog jezika i znači „Istina“. Na naše pitanje zbog čega je uzeto ime na ruskom jeziku i da li to znači da će udruženje biti proruski orijentisano, Jovanović je odgovorio:
„Mi ne možemo gledati samo prema zapadu, mi znamo da je Risija naša bratska zemlja, da je to bratski, pravoslavni narod, koji je uvek zastupao interese Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare