Vlasotince: Divac Fondacija podržala četrnaest projekata

VLASOTINCE

Četrnaest neformalnih grupa mladih iz Vlasotinca  realizovaće projekte uz finansijsku podršku fondacije  Ana I Vlade Divac .

Ukupna vrednost projekata je nešto manje od 1,2 miliona dinara, a opština Vlasotince učestvuje sa 670 000 dinara u njihovoj realizaciji.
Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović pohvalio je inicijativu I kreativnost mladih.

“ Ono što je po meni veoma važno jeste to da ne samo da ste prepoznali određene situacije već ste našli rešenje za njih. Dakle, niste samo gledali, kritikovali i jadikovali, već ste razmišljali kako biste mogli to da rešite. To je vaš dodatni kvalitet koji vas razlikuje od drugih”,  rekao je Todorović.
Koordinator Divac omladinskih fondova u Vlasotincu Milica Đorđević  smatra da će se kroz dodelu bespovratnih sredstava inicijativama koje pokreću i vode mladi  povećava njihovo učešće u projektima lokalnog razvoja.

“a ovaj način mladi učecnici projekta uticaće na položaj mladih u lokalnoj zajednici i steći dodatna znanja i veštine koja će im omogućiti da nastave rad osnivanjem sopstvene nevladine organizacije ili uključenjem u rad neke od aktivnih organizacije“,  rekla je Đorđević.

Koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marinko Đorđević kaže da su u protekle tri godine realizovana 24 projekta uz finansijsku podršku Divac fondacije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare