Vlasotinčanin juniorski prvak Evrope u bacanju kugle i diska

VLASOTINCE

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović primio je danas  atletičara Bogdana Zdravkovića, junirskog prvaka Srbije u bacanju kugle i diska i reprezentativca atletske reprezentacije Srbije u kategoriji mlađih junira.

 

Zdravković je pre desetak dana osvojio srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Ovaj mladi atletičar sutra putuje u Gruziju gde će od 14. do 18 jula predstavljati Srbiju na Evropskom atletskom prvenstvu za mlađe juniore (do 18 godina).

Todorović rekao je da će sve sportove, sportiste I njihove uspehe lokalna samouprava uvek podržavati u skladu sa Zakonom o sportu i mogućnostima opštine.

”Na nama je da se borimo da stvaramo što bolje uslove za sve sportiste. Trudićemo se da u narednom periodu realizujemo projekte vezane za ovu oblast I konkurišemo kako kod fonda IPA, tako I kod drugih donatora i ministarstava“,  rekao je Todorović.

”Nadam se da ću dobro predstavljati svoj grad I zemlju iz koje dolazim. Za mene je čast nositi dres reprezentacije Srbije“, rekao je Zdravković.

Vlasotince Bogdan Zdravkovic

Prijemu su prisustvovali I Bogdanov trener Miloš Mitov  i predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović.

“Iza Bogdana stoji veliki rad. Najveći njegov uspeh za sada je učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Gruziji.On je spreman I nadamo se dobrom rezultatu „, rekao je Bogdanov trener Miloš Mitov.

Predsednik Sportskog saveza Milan Jović je ocenio da postignuti rezultati „ne čude“ jer u vlasotinačkom atletskom klubu rade sjajni pedagozi I sportski stručnjaci.

Vlasotince Bogdan Zdravkovic 2

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare