Vlasotinčani dva koraka ispred pratioca

VLASOTINCE

         Zvršen je prvi deo takmičenja u Drugoj regionalnoj ligi grupa ,,Istok 1”.  OKK ,,Vlasotince” je posle šest kola na vodećoj poziciji sa velikim izgledima da tu i ostane do kraja godine kad se završava drugi deo prve faze takmičenja. Vlasotinčaki košarkaši su ovaj deo takmičenja završili bez poraza i na taj način istakli kandidaturu da i na kraju takmičenja u svojoj grupi budu jedna od dve ekipe koje će se plasitati u Prvu Srpsku ligu.

       -Zadovoljan sam kako smo odigrali ovaj deo takmičenja pokazalo se da je spoj mladosti i iskustva prava formula za uspeh. Kada se sada pogleda naš učinak može da deluje da je bilo lako ali nije uložili smo mnogo napornog rada mnogo prolivenog znoja da bi na kraju to bilo nagrađeno liderskom pozicijom na tabeli. Liga je takva da su ekipe približnog kvaliteta i svi naši trijumfi su značajni ali je posebno važna pobeda nad Radanom u Lebanu koji je uz nas važio za jednog od favorita prvenstva – kaže Slavko Mladenović, trener vlasotinačkih košarkaša.

       Najbolji strelac u minulih šest utakmica je Vladimir Filipović a pored njega najviše su pokazali Marko Lepojević, Stefan Đorđević i Aleksandar Ilić,svoj doprinos dali su i Aleksandar Trimčić i Slavko Mladenović kao i plejada mladih igrača Dušan Andrejević, Veljko Jovanović, Marko Stojanović, Nikola Carić, Nemanja Mladenović, Aleksandar Mladenović, Dušan Stojanović i Marko Mladenović.

      -Ostvarili smo ono što smo planirali na početku takmičenja i time smo zadovoljni ali ovo je samo jedan deo puta pred nama je serija od još šest utakmica u ovoj fazi takmičenja naš zadatak je da ostanemo tu gde jesmo, ako bi u tome uspeli, onda, imamo dobre šanse da se na kraju plasiramo u Prvu Srpsku ligu. Klub kao celina dobro fukcioniše svi eventualni problemi rešavaju se na vreme. Naš glavni finansijer Opština Vlasotince za sada nas uspešno prati a nadam se da će i ubuduće biti tako. Imamo odličnu saradnju sa Sportskim savezom koji nam  pomažu kao i SRC “Vlasina“ – ističe Milorad Popović ,,Licko”, predsednik OKK Vlasotinca.

       Do kraja godine završava se Prvenstvo u prvoj grupi Istoka, četiri prvoplasirana kluba iz prve i isto toliko iz druge grupe ulaze u novu ligu s tim što se prenose bodovi iz prvog dela takmičenja. Na kraju takmičenja u toj novoj ligi dva prvoplasirana kluba izboriće prelazak u Prvu Srpsku ligu.

       U ovom uzornom sportskom kolektivu pored seniora postoje i kadeti, pioniri i mlađi pioniri koji se takmiče u svojim ligama kao i škola košarke i ženska sekcija, sve ove kategorije vode odlični treneri koji su se usavršavali na mnogim međunarodnim kampovima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare