Vlasotinački naprednjaci obeležili slavu

VLASOTINCE

U Galeriji Kultrunog centra, pored reke Vlasine, vlasotinački naprednjaci, sinoć, 27.oktobra – na dan Svete Petke obeležili su svoju slavu.

Inače, Srpska pravoslavna crkva, 27.oktobar praznuje kao dan Prepodobne mati Paraskeve – Svete Petke, zaštitnice žena, svetiljke koja je pomagala bolesnima i sromašnima.


Domaćin slave bio je Zoran Miljković, opštinski većnik, koji je slavu predao za narednu godinu Bratislavu Petroviću, predsedniku vlasotinačkog opštinskog parlamenta.

Obrede primerene ovoj slavi, kao i sam čin sečenja kolača učinio je svešetenik vlasotinačke crkve Goran Dimitrijević, koji je mnogobrojnim članovima Srpske napredne stranke, kao i velikom broju gostiju, i pripadnicima pojedinih stranaka poželeo puno sreće, uz želju da ,, da nas sve Bog sačuva i da nam pomogne u svim prilikama”.


Predsednik OOSNS Vlasotinca Nenad Stojković, zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu i došli na slavu, a u svom kraćem obraćanju, rekao je:
” Nedavno je naša stranka obeležila desetogodišnjicu uspešnog rada, a sami rezultati koje smo postigli jasno kazuju da je mnogo toga urađeno. Ovom prilikom želim da sezahvalim i koalicionim partnerima koji su u svemu tome dali svoj doprinos”.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare