Više od 40 izlagača na festivalu “Niš u srcu”

NIŠ

Završen je konkurs za izlagače na Trećem festivalu „Niš u srcu“ koji se organizuje od 27. decembra 2021. do 1. januara 2022. godine na Trgu Stevana Sremca. Pristiglo je više od 50 prijava, a nakon selekcije izabrano je 40 kreativaca koji će svoje umetničke radove, rukotvorine i novogodišnju dekoraciju ponuditi Nišlijama u okviru prodajne izložbe.                           

“Svake godine javlja se sve više ljudi na konkurs i ovoga puta smo imali baš težak zadatak jer su svi prijavljeni radovi prelepi. Tu su umetnici i kreativci iz različitih oblasti: likovna umetnost, izrada nakita, predmeta od drveta I keramike, dekoracije. Ovaj festival radimo za Nišlije i sa Nišlijama i zbog toga je usmeren isključivo na niške umetnike kako bi im pružili šansu da u prelepom novogodišnjem ambijentu pokažu svoje umeće”, kaže Jelena Rudić iz Fabrike umetnika.

                                    Kao i prethodnih godina, izlagačima će biti obezbeđen prodajno – izložbeni prostor bez novčane nadoknade, dok će oni zauzvrat biti u obavezi da doniraju 20% zarade što će biti iskorišćeno za opremanje Umetničke škole u Nišu.

                                 Organizatori su, kao i svake godine, spremili bogat izvođački program na bini ispred TC “Kalča” u saradnji sa gradskim institucijama kulture, te će tako tokom 6 dana trajanja festivala nastupiti niški muzičari, horovi i glumci.

                                    Program 27. decembra u 18 časova otvaraju muzičari koncertom “Break free” na kojem će biti izvedeni najveći hitovi grupe Queen, kako bi se obeležilo 50 godina od osnivanja ovog benda, u produkciji festivala PozitivNI.

                                  Poseban program biće pripremljen za niške mališane koji će imati priliku da uživaju u svakodnevnim interaktivnim radionicama i šarenolikom zabavnom program. Za njih će pored novogodišnjih predstava na otvorenom biti pripremljen i veliki „Karneval junaka i princeza“ koji će biti održan 1. januara kada će Trg Stevana Sremca posetiti preko 20 kostimiranih princeza i junaka iz omiljenih crtanih filmova sa kojima će mališani moći da se druže i fotografišu.

                               Novogodišnji Niš u srcu organizuju Turistička organizacija Niša i udruženje Farbika umetnika uz sponzorstvo kompanije Idea.

                           Program će svakog dana trajati od 12 do 20 časova i besplatan je za sve posetioce.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare