Maturanti Trgovinske škole aranžiraju izloge

NIŠ

Maturanti sa smera aranžer u trgovini Trgovinske škole u Nišu u sklopu obavezne prakse i ove godine aranžiraju izloge butika i prodavnica.  Dekoracije od prirodnih materijala i ove zime krase izloge više radnji u Nišu. Iza ovog kretivnog posla stoje učenici i profesori Trgovinske škole sa smera aranžer u trgovini. Oni su u sklopu obavezne prakse mesec dana vežbali u školi na improvizovanom izlogu, a sada su pokazali u praksi sve svoje veštine.                         

“Na času učimo kako i šta da radimo, kako da napravimo dekorativne elemente koji će se kasnije naći u izlogu. Bilo je teško osmisliti sve to, ali je bilo i zanimljivo.Pomalo budemo i nervozni ali na kraju sve ispadne kako smo želeli”, kaže učenica Trgovinske škole Dejana Jocić.

 Njena drugarica Martina Zlatković dodaje da ovakav rad zanimljiv, a profesori su tu da im ukažu na greške i pomognu da dođu do pravog rešenja.

                           “Dopalo mi se to što smo dekorativne elemente pravili od prirodnog materijala. Ideja je bilo puno. Neke od njih su dali učenici, neke profesori, a onda smo zajedničkim radom došli do najboljih rešenja”, objašnjava učenik Neša Đorđević.

                          Profesorka Jelena Stošić kaže da su učenici već uigrani i da su pravo iskustvo stekli radeći na jesenjoj dekoraciji, koja je do nedavno krasila više izloga butika u Nišu.

                         “Kada su dobili zadatak da rade dekore za Novu godinu bili su malo više iskusniji u tome, ali oduševljeni još više. U susret nam je izašla i škola koja je kupila materijale za pravljenje dekora. Do je bio dodatni elan za njih jer su sada u rukama imali dovoljno materijala sa kojim mogu da rade i da svoje ideje pretvore u stvarnost”, kaže profesorka Jelena Stošić.

                        Reakcije prolaznika i kupaca nisu izostale. Učenici kažu da su bili zadovoljni onim što su videli u izlozima koje su oni ukrasili i dali im novogodišnju notu.

                      Profesorka Stošić kaže da će sa ovom praksom nastaviti i dalje kao i da će učenici ukrašavati izloge u susret drugim praznicima. Učenici kažu da su uživali radeći dekoracije, a profesori da su ponosni na rad svojih đaka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare