Otvoren javni poziv za predlog za nagradu “11. januara”

NIŠ

Pojedinci, ustanove, organizacije, firme mogu od danas do 24. decembra da predlože kandidate za najviše gradsko priznanje, nagradu „11. januar“.

 Za nagradu mogu biti predlagani istaknuti pojedinci i kolektivi koji svojim radom doprinose afirmaciji Niša. Ukupni nagradni fond je 500.000 dinara u bruto iznosu, koji dobitnici priznanja dele „na ravne časti“. Nagradu čini i statueta „Oslobodiocima grada Niša“ i diploma. 

 Komisija za dodeljivanje priznanja, sastavljena od Bobana Džunića, predsednika Skupštine grada i predsednika komisije, Dragane Sotirovski, gradonačelnika Niša i po jednog predstavnika niškog Univerziteta, Vojske Srbije i Srpske pravoslavne crkve,  na jučerašnjem zasedanju donela je plan aktivnosti koje će biti okončane dodeljivanjem nagrada 11. januara u Svetosavskom domu. Do kraja ove godine biće održane još dve sednice komisije.

                 „Odredili smo plan aktivnosti i doneli odluku o svečanoj sednici Skupštine grada 11. januara na kojoj će biti dodeljene nagrade. U javnom pozivu za predlaganje kandidata stoji da predlagači mogu biti fizička i pravna lica. Protiv toga je bio prof.dr Vlastimir Nikolić, koji smatra da predlagači treba da budu samo pravna lica. Međutim, većina članova komisije je odlučila drugačije. Naime, kada ne bi mogli biti predloženi i pojedinci, to bi bila diskriminacija i protivno je Ustavu, po kojem svako može birati i biti biran“, objasnio je Džunić.

                 „Svaki član komisije, takođe, ima pravo da predloži kandidata, a ja ću predložiti Dragana Stojkovića Piksija“.    

                     Predlozi sa imenima kandidata, odnosno nazivima ustanova, boografijama i obrazloženjem o njihovom radu i dostignućima, mogu se slati na adresu Skupštine grada Niša, sa naznakom „za komisiju za nagrade Grada Niša“, Ulica Nikole Pašića 24 ili elektronskim putem na mejl adresu komisije.sg@gu.ni.rs.

              Nagrada „11. januar“ čuva sećanje na taj datum iz 1878. godine kada je Niš oslobođen od Turaka. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare