Vilijam Maksimović na parketu sa igračima KKK “Nais”

  NIŠ             

  Stručni štab i igrači KKK “Nais” se nalaze u Kragujevcu na pripremama i jači su za Vilijama Maksimovića, nekadašnjeg reprezentativca Srbije u košarci u kolicima.

  „Srećan sam što sam pristupio jednom klubu koji organizaciono raste iz godinu u godinu. Vidljiva je podrška lokalne samouprave. Članovi uprave su vredni ljudi i borci za klub. Poznat mi je rad trenera Miljana Hadžovića u reprezentaciji pre dve godine. Igrački kadar ima potencijal i napreduje iz sezone u sezonu. Posebno me inspiriše uloga mentora dvojice perspektivnih centara koji imaju kao i ja visoku amputaciju noge – Dušana Lazarevića i Nemanju Tadića“,  rekao je Vilijam Maksimović.

                               Kapiten KKK “Nais”, Bratislav Kostić, ima samo reči hvale za novog člana, Vilijama Maksimovića.

                         „Dobili smo iskusnog igrača, efikasnog realizatora pod košem, dobrog u tranziciji u oba pravca, alternativnog organizatora igre i produženu ruku trenera na terenu. Posebno nam je drago što će naši mladi centri Lazarević i Tadić da imaju iskusnog mentora. Svima nam pomaže, njegovi saveti u sali i van nje su dragoceni. Igraće KKK “Nais” naredne sezone još bolje“,   rekao je Bratislav Kostić.

                      Vilijam Maksimović je rođen 1970. godine u Valandovu, SR Makedonija, SFRJ, gde je završio osnovnu i srednju školu. Započeo je Vojnu akademiju u Sarajevu, a završio u Beogradu – smer RV i PVO. Po završetku Vojne akademije 1993. godine postaje potporučnik Vojske Jugoslavije i stupa na dužnost u garnizonu u Prištini. Tokom NATO agresije u rejonu Prištine biva ranjen od avionske protivradarne rakete. Posle više operacija u KBC Priština, Vojnoj bolnici u Nišu i VMA u Beogradu, amputira mu se leva noga. Posle rehabilitacije, nastavlja sa vojnom službom u Beogradu do 2002 godine, kada se penzioniše sa činom kapetana. U penziji se bavi sa više sportova – dizanje tegova, plivanje i košarka u kolicima  na nagovor Mikice Budimorovića. Kao košarkaš u kolicima je nastupao za KKK “Dinav”, sada KKK “Singidunum” iz Beograda, KKK “Bijeljina” iz Bijeljine, KKK “Dunav” 2016 iz Apatina, KKK “Dodekanisos” sa Rodosa  i KKK “Soko” iz Beograda.

                      Nastupao je za reprezentaciju Srbije na Evropskim prvenstvima C divizije 2015. u Lisabonu, 5. mesto, 2017. u Brnu,5. mesto i 2019. u Sofiji, 2. mesto i plasman u B diviziju.  Godinama je angažovan na organizaciji sportova osoba sa invaliditetom, pre svega sedeće odbojke. Osnivač je Kluba sedeće odbojke Smeč iz Beograda i Saveza sedeće odbojke Srbije, gde vrši funkciju generalnog sekretara. Oženjen je, ima sina.    

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare