Veselji poziva na jedinstvo

PRIŠTINA

Presednik Skupštine Kosova Kadri Veselji obratio se, preko svog fejsbuk-profila  video prukom gradjanima Kosova  povodom dijaloga Kosovo-Srbija.

“Došli smo do jednog momenta kada naše unutrašnje razlike itekako ugrožavaju našu zemlju u ovom procesu, time što jačaju Srbiju pred medunarodnom zajednicom, a  s druge strane, oslabljuju Kosovo. To ne smemo da dozvolimo”, poručio je Veselji.

On je rekao i da “SAD i EU neće trpeti u nedogled zbog naših unutrašnjih-političkih prepucavanja i kalkulacija”.

“Ni po koju cenu nećemo dozvoliti da izgubimo naše medjunarodne partnere, sa kojim smo i stigli dovde. Ne smemo dozvoliti da unutrašnj agenda dominira nad državnom, u protivnom nedostatak jedinstva i potencijalna kriza, ugrožavaće Kosovo više iznutra nego izvana”, rekao je Veselji.

“Danas više nego ikada treba da imamo veru u sebe i u našu državu. U dijalog sa Srbijom idemo kao nezavisna i suverena država, sa netaknutim teritorijalnim integritetom, za priznavanje, za stolicu u UN, učlanjenje u NATO i EU, za mir i stabilnost, za integraciju zajednica a ne za podelu, ne za treću vlast, ne za Zajednicu srpskih opština sa izvršnom vlašću”, rekao je Veselji.

“Stavovi Kosova u dijalogu su jasni i nepokoljebljivi, i zarto treba  urgentno ujediniti vlast i opoziciju oko platforme i ekipe za dijalog”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare