Grad Leskovac pomaže izbegle i raseljene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Grad Leskovac raspisuje  tri  javna poziva za dodelu pomoći izbeglicama i  interno raseljenim licima.

Konkursi će biti raspisani sutra (30.oktobar)  I trajaće do 30. novembra.

Dva javna poziva namenjena su ekonomskom osnaživanju i osamostaljivanju izbeglica, odnosno interno raseljenih lica kroz dohodovne aktivnosti. Odobrenim sredstvima mogu se nabaviti roba I materijal za pokretanje, razvoj I unapredjenje dohodovne aktivnosti u poljoprivrednoj, zanatskoj, uslužnoj ili drugim oblastima.

Treći javni poziv odnosi se na dodelu pomoći interno raseljenim licima za stvaranje I poboljšanje uslova stanovanja nabavkom gradjevinskog materijala. To je podrška završetku započete gradnje I adaptaciji neuslovnih stambenih objekata, u cilju poboljšanja uslova stanovanja porodičnih domaćinstava koja imaju boravište na teritoriji grada Leskovca. Gradjevinski materijal namenjen je izgradnji konstrukcije, hidroizolaciji, izgradnji ili dogradnji sanitarnog čvora, zameni zidnih I podnih obloga, stolarije, fasade, malterisanju, ugradnji elektro I vodovonih instalacija, kao I ostalim poslovima kojima bi se u stambenoj jedinici obezbedili osnovni životni uslovi. Nepokretnost za koju se konkuriše, mora biti u svojini korisnika.

 Sva tri javna poziva  će biti otvorena od 30 oktobra do 30. novembra 2018. godine, uključujući i taj dan.

Obrasce prijava,  poslovnog plana i izjava, kao i ostale informacije, svi zainteresovani mogu dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice i migracije grada Leskovca, zgrada Osmospratnica, srednji ulaz, 1.sprat, kancelarija br. 7

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare