VATROGASCI VEŽBALI U KASARNI

LESKOVAC

Treći  Centar za obuku je, u saradnji sa  vatrogasno-spasilačkim bataljonom MUP-a Leskovac, u kasarni ,,Vojvoda Petar Bojović“  danas realizovao  vatrogasnu vežbu ,,Jablanica 2015.”, u okviru projekta civilno-vojne saradnje.

 

Cilj vežbe je da se kadetima 140. klase Vojne akademije i vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije ,,septembar 2015.godine”, prikažu radnje i postupci pri gašenju požara sa formacijskim vatrogasnim sredstvima i opremom od strane vatrogasne ekipe 3.CO i proveri spremnost, mobilnost i osposobljenost pripadnika vatrogasno-spasilačkog bataljona MUP-a Leskovac u gašenju požara nastalih na otvorenom prostoru u vojnom objektu, korišćenjem opreme i sredstava sa kojima jedinica raspolaže, saopšteno je danas.

Po završetku vežbe kadeti i vojnici  su bili u prilici da  razgledaju  opremu  i sredstvima sa kojima raspolaže vatrogasno-spasilački bataljon MUP-a Leskovac.

Ovo je druga godina za redom da se u okviru projekata civilno vojne saradnje, sa vatrogasno-spasilačkim bataljonom MUP-a Leskovac, realizuje ovakva vrsta vežbe čiji je cilj  da se učvrsti saradnja između pripadnika Vojske Srbije i MUP-a  na teritoriji Jablaničkog okruga.

 

Naredni projekat civilno vojne saradnje ,,Vojni lekar na selu“ 3.Centar za obuku biće realizovan u selu  Darkovce u opštini Crna Trava krajem septembra.

 

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare