Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja u 2018. godini

VRANJE

Akcioni plan zapošljavanja u 2018. godini, koji su usvojili članovi Gradskog veća u Vranju, predviđa da se iz budžeta za te namene izdvoji  12 miliona dinara.

„Aktivne mere zapošljavanja sprovodiće se kroz Program javnih radova koji će obuhvatiti 60 lica sa evidecije Nacinalne službe za zapošljavanje. U te svrhe predviđena su tri miliona dinara. Programom obuke na zahtev poslodavaca biće obuhvaćeno 100 lica i on je vredan pet miliona dinara. Kroz subvencije za samozapošljavanje posao bi trebalo da dobije 40 ljudi, a iz budžeta grada u ovu svrhu biće izdvojeno četiri miliona dinara. Kriterijumi će biti definisani javnim konkursom“, rekla je na konferenciji za novinare, portprol Gradskog veća Zorica Jović.

Usvojen je i Akcioni plan javnog zdravlja na tertoriji Grada Vranja za period od 2018. do 2025. godine. On predviđa da se putem projekata zaposli 10 lekara.

Na sednici je odlučeno i kolika će biti cena kvadrata  za postavljanje manjih montažnih objekata.

Za objekte postavljene u prvoj zoni cena je 35, a u drugoj 28 dinara o kvadratu.

Doneta je i odluka da novoizgrađenom Balon salom sa zatvorenim bazenom u Vranjskoj Banji, nakon dobijanja upotrebne dozvole, gazduje JP „Uprava Banje“.

Odlučeno je i da se javnim nadmetanjem da u zakup poslovni prostor u ulici Partizanska 17 / a. Reč je o poslovnom prostoru

od 216 kvadrata koji je do nedavno koristilo Dopisništvo RTS. Početna cena je 250 donara po kvadratnom metru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare