Usvojen lokalni akcioni plan za mlade

LESKOVAC

 

Danas je na Gradskog veća  grada Leskovca usvojen Lokalni akcioni plan za mlade 2016. – 2020. godine.

Proces izrade ovog plana koordinisala je Agencija za lokalni ekonomski razvoj. Radni tim se sastojao od predstavnika državnih institucija, vladinih i nevladinih institucija, kao i školskih parlamenata. Osnovni okvir izrade Lokalnog akcionog plana je Nacionalna strategija za mlade 2015 – 2025. godine, kojom su definisani opšti cilljevi, rekao je koordinator Kancelarije za mlade Aleksandar Stojanović.

Proces izrade ovog plana sastojao se iz pet faza, a rad je uorganizovan u tri radne grupe: zapošljavanje, obrazovanje i mobilnost, prava, aktivizam, informisanost, kultura i kreativnost druga i zdravlje, bezbednost i socijalna uključenost treća grupa. Donošenju plana prethodnila je javna rasprava, a primedbe i sugestije sa rasprave uvršene su u tekst Lokalnog akcionog plana, rekao je Stojanović.

Zbog smanjenja broja radnika za 14 u procesu racionalizacije, usvojene su izmene programa poslovanja JP „Pijaca“ za 2016. godinu. Izmena se odnosi na smanjenje mase zarada, za iznos zarada ljudi koji su napustili preduzeće. Masa je umanjena za 753 hiljade dinara na mesečnom nivou, što trenutno ne predstavlja veliku uštedu za preduzeće, budući da je najveći broj radnika koji su otišli sa najnižom školskom spremom i niskim primanjima. Nakon racionalizacije, u ovom javnom preduzeću ostala su 122 radnika, rekao je između ostalog u obrazloženju direktor „Pijace“ Zoran Milošević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare