SRC “Dubočica” postao ustanova

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća  doneta je odluka da se Sportsko rekreacioni centar (SRC)  „Dubočica“ preregistruje od javnog preduzeća u ustanovu, kako bi moglo u poptunosti da bude na budžetu grada.

Predlog odluke o osnivanju ustanove za sport i fizičku kulturu SRC „Dubočica“ Leskovac  sačinjen je u skladu sa preporukom Ministarstva finansija, u cilju usklađivanja sa Zakonom o budžetskom sistemu, obrazložio je v. d. direktora Miodrag Rajković. Prema ovom zakonu, javna preduzeća ne mogu više biti indirektni korisnici budžetskih sredstava, i mogu opstati kao takva jedino ukoliko se finansiraju iz sopstvenih sredstava. Budući da JP SRC „Dubočica“ to nije u stanju, preregistracija u ustanovu je neohodna, obrazložio je Rajković i zaključio:

-Predlog ove odluke sačinjen je imajući u vidu potrebu za usklađivanjem sa Zakonom o budžetskom sistemu, kao i jasno izražen interes grada za unapređenjem delatnosti sporta i fizičke kulture. Donošenjem ove odluke omogućiće se da JP SRC „Dubočica“ kroz transformaciju, promenu pravne forme, nastavi nesmetano da funkcioniše u cilju unapređenja delatnosti sporta i fizičke kulture na teritoriji grada Leskovca.

U cilju usklađivanja sa Zakonom o javnim preduzećima, promenjeni su osnivački akti javno komunalnih preduzeća „Vodovod“, „Komunalac“, „Toplana“, „Grdelica“, „Dom“, „Pijaca“ i „Gradska autobuska stanica“. Ova preduzeća su u obavezi, kako je rečeno na sednici, da u roku od 90 dana svoja opšta akta usklade sa promenjenim Odlukama o osnivanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare