Deponovanje smeća da plaćaju gradjani?

LESKOVAC

Iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine biće odvojeno 80 miliona i 600 hiljada dinara za finansiranje usluge deponovanja, odnosno bezbednog odlaganja komunalnog čvrstog otpada u 2016. godini, koji obavlja kompanija „Por Verner i Veber“.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da će na sledećoj sednici Skupštine grada, koja će biti održana 22. septembra, biti formiran anketni odbor, na čijem će čelu biti predstavnik opozicije, kako bi se razmotrilo ovo pitanje koje je od velike važnosti za sve građane. On je pozvao šefa odborničke grupe SDS-a Nebojšu Cakića, koji inače redovno prisustvuje sednicama Gradskog veća, da bude predsednik odbora.

-Anketni odbor će analizirati sve ono što je urađeno. Pre toga, potrebno je definisati još nekoliko elemenata. Nasledili smo ugovor od Demokratske stranke gde se daju benificije svim građanima Leskovca kada je u pitanju deponovanje otpada. Imamo dve varijante, o čemu treba da razmisle svi odbornici, jer je pitanje jako važno za građane. Ono što je nasleđeno  da grad plaća umesto svih građana je na nivou od 100 miliona godišnje. Međutim, nisu svi građani socijalno ugroženi, i nepravedno je da pre svega mi koji ovde sedimo imamo benificiju da grad plaća umesto nas. Istovremeno, bilo bi veliki problem da se odah stoprocentno povećaju računi, jer bi to značilo povećanje oko 250 dinara po domaćinstvu mesečno. Potrebno je da najpre otvorimo neke fabrike i povećamo broj radnih mesta, pre nego što ovo uradimo, naglasio je Cvetanović.

Cvetanović je pozvao predstavnike svih partija, naročito one koje imaju veći broj odbornika, da se uključe u rešavanje ovog problema.

-Možda, kako ne bismo odah krenuli sa drastičnim povećanjem cena, treba da razmišljamo da u naredne tri godine svake godine po 30 posto prebacujemo na teret građana, zadnje godine 40 posto, i da posle tri godine to bude kompletno prebačeno na građane. S druge strane, što je jako osetljivo i podložno manipulaciji, potrebno je napraviti socijalne karte ljudi koji su na pragu socijalne izdržljivosti kako bi samo oni imali benificiranu cenu, rekao je Goran Cvetanović.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare