Uspeh članova literarne sekcije Hemijske škole

LESKOVAC

Da učenici stručnih škola mogu da postižu zapažene rezultate i iz predmeta koji im nisu usko stručni, pokazuju članovi literarne sekcije Hemijsko-tehnološke škole „Božidar Đorđević Kukar“, koju predvodi profesor srpskog jezika i književnosti Marina Savić.

Oni su u okviru manifestacije „Momini dani“, održane u Beogradu oktobra meseca ove godine, učestvovali na međunarodnom književnom konkursu za osnovce i srednjoškolce „Pesnik i zemljotres“.

Ovu manifestaciju organizovao je Književni klub „Mala ptica“ iz Beograda u čast velikog srpskog književnika Mome Dimića. Za svoje poetske i prozne radove dobili su i nagrade i to Sara Vlatković prvu nagradu za kratku priču, Ivana Cekić drugu nagradu za kratku priču, Mikica Novaković pohvalu za kratku priču. Za poeziju Marijela Kurtić i Kristina Marković su osvojile pohvalnice, a u odabrane i nadahnute radove svrstane su pesme Nađe Ognjanović, Andree Cvetković i Erike Mehmedović. Svi učenički radovi štampani su u zborniku „Mirijevski Orfej“.
Za svaku pohvalu je i učešće na 28. međunarodnom susretu pesnika u Inđiji pod nazivom „Garavi sokak“, a u organizaciji Književnog kluba „Miroslav Mika Antić“. Konkurs je bio namenjen autorima starijim od 17 godina, pa su svoju šansu dobile Marija Stanisavljević i Erika Mehmedović. Njihovi radovi su odabrani i štampani u zborniku „Garavi sokak“.
Profesor Marina Savić kaže da zajedno prate konkurse i da makar jednom mesečno negde učestvuju.
„Naša sekcija broji desetak članova i tu ja uglavnom samo korigujem neke stvari. Deca su toliko nadarena i zrela u svojim stavovima da tu nema nekog posla za mene. Svako od njih ima neko svoje interesovanje i pravo zadovoljstvo je raditi sa njima.“
Planovi članova literarne sekcije je da svakako nastave da se bave književnošću i kad završe školu. Hoće li im to biti profesija ili hobi, pokazaće vreme.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare