Četrdeset pet godina Akademskog hora SKC Niš

 NIŠ

Akademski hor SKC-a Univerziteta u Nišu gala koncertom u Oficirskom domu  proslavio je 45 godina rada. Više od 400 posetilaca  uživali su u vrhunskoj interpretaciji članova Akademskog hora pod dirigentskom palicom maestra Zorana Stanisavljevića.  Specijalni gosti koncerta bili su  Кamerni hor Univerziteta “Adam Mickijevič” iz Poznanja, Poljska, sa dirigentom prof. Кšištofom Šiđišom  Gudački ansambl Niškog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom  Fernanda Hil Estrada iz Ekvadora.

Na repertoaru su se našla dela srpske duhovne muzike, poljski tradicionali, kao i vokalno-instrumentalna dela. Najviše ovacija izmamilo je izvođenje pesme “Ovo je Srbija”, kojom je Gala koncert svečano i završen.u sastavu oba hora i Gudačkog sastava Niškog simfonijskog orkestra.

Kroz akademski hor prošlo je više od 3.000 pevača. Hor je osvajao brojne nagrade na festivalima u Srbiji i inostranstvu.

Ovo je bila prilika da direktor niškog SКC-a  Dragana Petković, dodeli  prigodne zahvalnice gostima, dugogodišnjim članovima i prethodnom rukovodiocu Hora, prof. dr Suzani Кostić.

Sutra, u petak, 24. novembra, Akademski hor SКC-a Niš zajedno sa gostima predstavće se  i beogradskoj publici u Velikoj sali SКC-a Beograd, sa početkom u 20 sati

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare