Uručeni ugovori za samozapošljavanje, iz budžeta izdvojeno 6,5 miliona dinara

LESKOVAC

Za 26 osoba danas su uručene subvencije za samozapošljavanje u iznosu od po 250 hiljada dinara, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 6,5 miliona dinara.

„Na ovaj način ćemo osnažiti i dati vetar u leđa novim privrednicima, među kojima je dosta mladih. Sve je više onih koji žele da započnu svoj posao, da žive od svog znanja i veština, i to nas veoma raduje”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

” Od 2013. godine, od kako sprovodimo sve mere podsticaja zapošljavanja, do danas, ukupno smo izdvojili 190 miliona dinara, dok za tekuću godinu 30 miliona,“ rekao je Cvetanović.

„Pokazalo se, od 2013. do današnjeg dana, kada već imamo jedno solidno iskustvo, da 80 % vaših koleginica i kolega koji su započeli sa procesom zapošljavanja ili privatan biznis, i dalje rade. Uvek ćete imati u gradu Leskovcu pouzdanog partnera, pouzdanu lokalnu samoupravu, koja će vas podržavati, a ako budete imali bilo kakvih problema u vašem poslu, od izdavanja dozvola, do saglasnosti, vrata kabineta gradonačelnika su vam otvorena,“, rekao je ona.

Aleksandra Zdravković iz Kutleša rekla je da je otvorila auto-servis.

“Subvencija nama, mladima, mnogo znači, a naravno i ostalim građanima koji žele da se ostvare u ulozi preduzetnika”, dodala je ona.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare