UREĐENJENO 28 STAMBENIH ULAZA U CENTRU GRADA

LESKOVAC

 

Još jedan ciklus programa „Stanovi su naša kuća“, koji podrazumeva uređenje ulaza stambenih zgrada, uspešno je priveden kraju.

U 2015. godini Agencija za lokalni ekonomski razvoj (ALER) je raspisala dva javna poziva i izabrano je 16 stambenih ulaza koji se nalaze u ekstra, prvoj i drugoj gradskoj zoni.

Za izvođenje radova izabrana je firma „Centrum“ iz Leskovca sa cenom od 2,9 miliona dinara. Sređeno je osam ulaza na bulevaru Oslobođenja, dva u ulici Pana Đukića, tri u Ilije Stele i po jedan u ulicama Vojvode Mišića, Strahinjića bana i Prvomajskoj.

„Stanovi su naša kuća“ je petogodišnji program čiji ukupan budžet iznosi 12,5 miliona dinara.

Stanovi press

„Naš cilj je da putem ovog programa uspostavimo komunalni red u stambenim zgradama, kao i da damo podršku boljoj organizaciji stanara kroz formiranje skupština zgrada. Pre početka realizacije ovog progama na teritoriji grada nismo imali organizovane skupštine stanara zgrada kao pravna lica, a za manje od dve godine koliko traju programske aktivnosti formirano je preko 30 legitimnih skupština, rekao je  danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

Direktor ALER-a Bojan Tojaga najavio je nastavak ovog programa, tako da će za mesec dana biće raspisan novi javni poziv.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare