Unos podataka u matične knjige po planu

VRANJE

Unos podataka za vođenje drugog primerka matičnih knjiga u elektronskoj formi u Vranju je počeo sredinom avgusta. Radi se o obimnom i složenom poslu, jer se u Vranju matične knjige vode od kraja 19. veka, podaci su preuzimani i iz crkvenih knjiga, za vreme Drugog svetskog rata matična evidencija vodjena je na bugarskom jeziku, a obradjuju se i matične knjige sa teritorije Kosova. Zbog obimnosti posla, prema rečima načelnika Gradske uprave, Dušana Aritonovića, pored stalno zaposlenih, angažovana su i lica koja su na stručnoj praksi.

,, U obavezi smo da vodimo drugi primerak matične knjige rođenih, venčanih i umrlih i knjige državljana. Evidencija mora biti precizna i posao treba da završimo do kraja godine. Završetkom posla, građani će bez čekanja dobijati ova dokumenta elektronskim putem, čime se unapređuje rad lokalne administracije”, kaže Aritonović.

vranje-maticne-knjige-1

U kompjutersku bazu uneto je 192.968 podataka koji se odnose na matične knjige rođenih, venčanih, umrlih i knjige državljana, tako da su realna očekivanja da će sa ovom dinamikom posao biti obavljen u zakonskom roku.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare