Tužiteljka o incidentu u Urgentnom centru i medijima

LESKOVAC

Povodom objavljenih različitih informacija u prethodna dva dana, u elektronskim i štampanim medijima, kao i na internet portalima novinskih agencija, vezano za događaj od 18.09.2016. godine u Opštoj bolnici Leskovac, Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu upućuje sledeće saopštenje:

“Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu podneta je od strane MUP-a PU Leskovac krivična prijava protiv jednog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je učinilo krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz čl.138.st.2. KZ, na taj način što je dana 18.09.2016. godine u ranim jutarnjim satima došao u ambulantu Službe za prijem i zbrinjavanje urgentih stanja leskovačke bolnice, u kojoj se kao pacijent nalazio njegov srodnik, posle razgovora sa istim izvadio startni pištolj, repetirao ga i obratio mu se rečima: „Gde su“. Troje medicinskih sestara i tehničara koji su se nalazili u trpezariji preko puta, videvši to, uplašili su se za svoje živote i napustili trpezariju udaljivši se iz Službe urgentne medicine. Policija je lice protiv koga je podneta krivična prijava uhapsila, a isto je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu saslušano u svojstvu osumnjičenog. Po sprovođenju dokaznih radnji, te okončanju postupka po podnetoj krivičnoj prijavi, ovo tužilaštvo će dati i detaljnija obaveštenja o donetoj odluci.
Istovremeno, zamolila bih sve novinare da, pre objavljivanja informacija o stanju kriminaliteta, drugim pojavama i krivično pravnim događajima, se obrate tužilaštvu radi provere istinitosti i preciznosti informacija. Ovo iz razloga kako bi se dala šansa građanima kojima se informacije prezentuju da istu u što manje traumatskim uslovima prime, da bi se sprečilo stvaranje predrasuda i negativnih pretpostavki kako o samim događajima, tako i o svim učesnicima u postupku”, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo a potpisuje ga

Osnovni javni  tužilac Renata Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare