JS u Vranju za kratko vreme stekla ugled i poverenje građana

VRANJE

Jedinstvena Srbija u Vranju se izdvojila kao treća najjača partija koja je za kratko vreme stekla ugled i poverenje Vranjanaca, rečeno je na konferenciji za novinare u ovoj stranci, koja je upriličena povodom šest godina od osnivanja.

„Ispostavilo se da je odluka da samostalno izađemo na aprilske izbore bila prava, jer su građani Vranja  pokazali da im je potrebna politika kakvu u Jagodini vodi Dragan Marković Palma. Sada smo deo vladajuće većine i nastavljamo borbu za bolji život građana koju smo davno započeli. Naše viđenje razvoja Vranja ogleda se u otvaranju novih radnih mesta i očekujemo uspeh, s obzirom da je predsednik stranke Dragan Marković Palma u predizbornoj kampanji obećao da će do kraja mandata dovesti jednog investitora u Vranje. Mi ćemo insistirati da to bude proizvodnja koju nemamo u Vranju. Reč je o mlekari“, rekao je predsednik GrO JS, Dejan Manić.

Zahvaljujući tome što smo deo lokalne vlasti nastojaćemo da pomognemo razvoj poljoprivrede i privatnog sektora.

„Želja nam je  da ulažemo u poljoprivredu, obezbedimo poljoprivrednim proizvođačima bolje uslove i sačuvamo seoska domaćinstva i život na selu. Zalagaćemo se da zaživi takozvani „revolving fond“ putem kojeg će poljoprivrednici uzimati kredite za obnovu zasada ili kupovinu poljoprivrednih mašina, koji će vraćati prodajom proizvedene robe“, kaže Manić

Prioriteti ove stranke su i jačanje privatnog sektora, borba protiv bele kuge, pomoć žrtvama porodičnog nasilja.

Manić je demantovao da u stranci na lokalu postoji raskol. On je rekao da Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju svakodnevno jača. Širenjem stranke Vranje će postati industrijski grad koji će parirati Jagodini.

Na pitanje kako komentariše situaciju u Fabrici obuće „Geoks“ u Vranju, kaže da je njegova stranka od početka imala stav kada je reč o zapošljavanju i obuci radnika.

„Bili smo protiv toga. „Geoks“ je dobio od države toliko koliko je dobio. Dražava im je dala i sredstva za obuku radnika. Gde su ta sredstva potrošena  niko ne zna. Firma treba da radi i radnici moraju da imaju svoja prava koja bi ostvarivali putem sindikalnog organizovanja. Zašto još uvek u fabrici nije formiran sindikat je pitanje za radnike. Ako ima nekih zloupotreba od strane fabričkog rukovodstva naravno da to treba sankcionisati i radnike zaštititi, ali s druge strane i radnik mora da izvršava zadatke koje dobije“, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije u Vranju

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare