Unija parlamenata leskovačkih srednjoškolaca o stistemu obrazovanja

LESKOVAC
Međunarodni dan srednjoškolaca Unija parlamenata leskovačkih srednjoškolaca proslavila je skupštinom na kojoj se diskutovalo na temu „„Zastareli“ sistem obrazovanja“, prvenstveno da li tu i šta treba menjati.

Ovoj sednici prisustvovali su predstavnici učeničkih parlamenata iz svih srednjih škola sa teritorije Leskovca i Vučja, njih oko 60.
Staša Garović, predsednica UPLS, kaže da će se na kraju sva ta razmišljanja, ideje i predlozi sistematizovati i videti na čemu sama Unija može da radi, a gde bi morala da se udružuje sa Unijama drugih gradova.

leskovac-unija-parlamenata-srednjoskolaca-1
„Poslednjih godinu dana Unija se bavi ovom temom. Imali smo i drugih akcija koje se tiču obrazovnog sistema, a trenutno se završava mural na zidu preko puta bolnice. Imamo jako dobru saradnju sa mrežom Saveta veća učenika Bosne i Hercegovine i od njih smo „pokupili“ neke metode rada, a trenutno se bavimo i umrežavanjem sa drugim unijama i savetima na teritoriji cele Srbije. Planovi za dalji rad postoje, ali je osnov da se udružujemo sa drugim unijama i savetima, ali svakako će se naš glas daleko čuti.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare