Stanković podelio opremu prvacima, Arsić rekao da Medvedja napreduje u svakom pogledu

MEDVEDJA

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovca, Preševo I Medvedju Zoran Stanković podelio je danas prvacima u Osnovnoj školi “Gornja Jablanica” u Medvedji školski pribor i rančeve.

 

Stanković je rekao da ova oprema jeste zakasnila ali da Koordinaciono telo nije krivo zbog toga jer je, kaoo je rekao “bilo nekih administrativnih problema”.

 

“ Od vas očekujemo,  kao i od svakog deteta ili mlade osobe , da u okviru svog školskog obrazovanja bude uspešan, da postiže odlične rezultate i da ti rezultati budu na ponos , ne samo roditelja nego i sredine iz koje potiče. Te torbe su male veće, veoma su teške za vas i vaš uzrast, ali evo, ako smo sada učinili jedan prvi korak da malo olakšamo školovanje vama i vašim roditeljima, možemo da se dogovorimo da svi vi negde na proleće posetite Beograd, posetite zoološki vrt i vidite sve ono što do sada niste videli od životinja, da posetite druge delove Beograda i da vas spojimo sa vašim drugarima. To pre svega zavisi od vas i od rezultat vašeg učenja, to jest onako kako vi, a ja se nadam da će te biti dobro, radite do sada i kako ćete raditi ubuduće”, rekao je Stanković.

medvedja-stankovic

On je poručio  roditeljima  kako se nada da će Koordinacion telo “u narednom period,  zajedno sa rukovodstvom lokalne samouprave i rukovodstvom škole,  uspeti da obezbedimo znatno veća sredstva, a pre svega znatno bolje uslove školovanja za decu koja su sada na početku svog školovanja. Da  ćemo,  zajedno s vama , doprinti da oni budu odlični đaci. Istovremeno, tamo gde su deca tamo je i radost, a ta radost nije samo vaša, već  i opštine i teritorije i države na kojoj žive”, rekao je Stanković.

 

medvedja-rancevi-1 medvedja-rancevi-3 medvedja-rancevi-2 medvedja-rancevi-4 medvedja-rancevi-7

Medveđa ide putem napretka i napreduje u svakom pogledu, rekao je predsednik te opštine Nebojša Arsić.

 

“Bitno da je ovaj današnji poklon Koordinacionog tela za jug Srbije stigao u prave ruke, sa malim zajašnjenjem, ali nikad nije kasno jer sam siguran da će ti rančevi i taj školski pribor biti vaša satisfakcija, vama i vašim rodtilejima velika pomoć da budete što uspešniji i bolji đaci”, dodao je on.

medvedja-rancevi-6 medvedja-rancevi-8 medvedja-rancevi-9 medvedja-10

“ Nama je u Medveđi od najvećeg značaja da imamo što više dece, a gde su deca tu je i omladina, a gde je omladina tu su i radna mesta. Mi ćemo sve da učinimo kako bi naše škole, ne samo ova centralna u Medveđi, nego i one po terenu uvek imale što više od dece i mi zajednički sa Koordinacionim telom i Vladom Republike Srbije radimo na tome”,, rekao je Arsić  koji tvrdi da “ Medveđa ide putem napretka i napreduje u svakom pogledu”.

“ Počev od renoviranog puta Lebane – Medveđa do trotoara, fasada, trga, rasvete, ali ni to nije dovoljno da bi se naši mladi ljudi zadržali ove. Pored toga što smo i kulturni život podigli na jedan viši nivo, nama su potrebna i radna mesta kako bi se svi, i vaši roditelji i naši stanovnici, zadržali ovde. Ja sam zahvalan Koordinacionom telu koje nam pomaže i u vašem opremanju i u vašem školovanju, ali i u uspostavljanju tih novih radnih mesta. Veoma je izvesno da će uskoro da počne da radi drvoprerađivački centar sa preko sto radnika što bi drastično pormenilo i sliku Medveđe i samim tim bi i naše škole bile bogatije decom”, rekao je Arsić.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milan
Milan
7 godine pre

Prica, prica, prica…samo to.