Ulice Radanska i Sutjeska: pola kilometra za 32 miliona

LESKOVAC

Radanska i Sutjeska, koje su za vozače bile prava noćna mora, a žiteljima stvarale utisak života na dalekoj periferiji, iako se ove ulice nalaze u širem centru grada, dobile su potpuno novo ruho, a što je još važnije, ispod asfaltne podloge postavljena je nova kanalizaciona mreža, pa će problem sa atmosferskim vodama, ostati u prošlosti, rečeno je danas..

Za kompletnu rekonstrukciju ovih važnih saobraćajnica, ukupne dužine 516 metara, lokalna samouprava je izdvojila 18,7 , a Ministarstvo privrede, 13,3 miliona dinara.

” Žitelji Radanske i Sutjeske su se decenijama suočavali sa pucanjem starih azbestnih cevi i atmosferskim vodama, koje su plavile njihova dvorišta i kuće. Iskreno rečeno, uzorane njive su izgledale bolje od ovih saobraćajnica. Niko do sada se nije odvažio da se tim problemom pozabavi, a aktuelna vlast se suočava sa njim i pokušava da ga reši. Dato obećanje smo održali, uz opravdano zakašnjenje, uzrokovano lošim vremenskim uslovima, a ovaj deo Hisara dobio je dve savremene ulice”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Činjenica je da su Radanska i Sutjeska bile u izuzetno lošem stanju, a projektom nije bilo predvidjeno samo saniranje trotoara i kolovoza, već i postavljanje nekoliko  komunalnih i telekomunikacionih mreža:

” Postavljena je  nova vodovodna mreža i sva domaćinstva su na nju povezana. Izgradjena je kanalizacija, ugradjeni novi ivičnjaci. Stari tamponski sloj je zamenjen, a kolovoz i trotoari presvučeni sa dva sloja asfalta” , dodaje direktor JP ”Urbanizam i izgradnja”, Novica Nikolić.

Deo Sutjeske će biti završena sutra,a čim trotoari budu presvučeni novim asfaltom, za šta je, po procenama izvodjača, potrebno 1o-ak dana, biće nastavljena rekonstrukcija drugog dela ove ssaobraćajnice, kako je žiteljima i obećano, jer su se stekli uslovi za to, pojasnio je gradonačelnik Cvetanović.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare