Iz budžeta grada trideset miliona da naprave put “Statovcu” u Zelenoj zoni

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i vlasnik preduzeća ”Statovac”, Marko Marković, potpisali su danas ugovor o kupoprodaji dva hektara zemljišta u javnoj svojini u ”Zelenoj zoni”, na kome će, kako se čulo, do kraja narednog proleća nići moderan distributivni centar.

Na poslednjoj licitaciji za prodaju zemljišta u svojini grada, Preduzeće ”Statovac” kupilo je parcelu površine sva hektara, za oko 41 milion dinara. Tamo će, za pola godine, nići najmoderniji distributivni centar, što će značiti i otvaranje novih radnih mesta.  Ovo je prva lokalna kompanija koja je izrazila želju da gradi u Zelenoj zoni:

–          Ovo je veliki dan za Leskovac i drago mi je, što ste pored stranih investitora, koji su u naš grad uvek dobrodošli, odlučili da i vi, kao domaća kompanija, koristite potencijale lokalne samouprave. Kad kažu da Leskovac napuštaju uspešni, mladi i obrazovani, ja se s tim slažem samo delimično, Migracije su prirodna stvar i teško je vratiti one koji su odavde otišli, ali se trudimo da neke uspešne i zadržimo.Ovaj investitor ima sve preduslove da poslovanje razvija bilo gde u inostranstvu,  a ipak je rešio da kompaniju širi u rodnom gradu, rekao je gradonačeknik Cvetanović.

A iz budžeta grada biće uloženo više od 30 miliona dinara u izgradnju saobaćajnice u dužini od 500 metara, od skretanja u Zelenu zonu do budućeg objekta, rešavanje atmosferske kanalizacije i postavljanje osvetljenja na parceli koju je kupio ”Statovac”.

“Naša kompanija se tokom 30 godina, koliko postoji, uvek trudila da bude lider na tržištu prodaje školskog i kancelarijskog programa. Poslovanje smo širili postepeno, konstantno se trudeći da zadovoljimo visoke zahteve naših sugradjana i ostalih kupaca. Posle Leskovca, proširili smo poslovanje na teritoriju cele Srbije, da bi danas ”Statovac-komerc”, prerastao u kompaniju koja izvozi u preko 15 evropskih zemalja.Naša snaga leži  u timu, koji iz godine u godinu raste.

”Statovac” u svojim fabrikama u Kini proizvodi  kompletan školski pribor, koji se prodaje širom Evrope i trenutno zapošljava 90 radnika.

Projekat izgradnje distributivnog centra podeljen je u tri faze. Prva će početi uskoro, izgradnjom objekta površine oko 4.000 kvadratnih metara, čije se otvaranje očekuje do sredine naredne godine.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Strašno
Strašno
4 godine pre

Strašno rasipaju novac,dele neke milione kao da im je očevina. Da li ste bre vi normalni? Ko će te kredite vratiti? Imate sreće što opozicija uzalud šeta, što joj se hoće,neće,da ste vi na njihovom mestu pa vi bi motkama došli na vlast

Znas me znam te.
Znas me znam te.
4 godine pre

Marko Markovic vlasnik? Nisam znao da je Milenko promenio ime i prezime. I nesto se promenio fizicki.

Sanja
Sanja
4 godine pre

Marko Markovic je direktor, a Milenko ili ti Menta je vlasnik. Citaj sta pise.

Ponosni građanin
Ponosni građanin
4 godine pre

Nisam siguran da baš ima fabrike u Kini. Pre bih rekao da kupuje u Kini, a prodaje ovde. Ili nardoski rečeno “Trange/Frange”. Nemam ništa protiv investicija, ali ono što donosi dohodak u Leskovac je proizvodnja čiji proizvodi se odavde plasiraju dalje, a ne trgovina robom iz neke druge zemlje koja nije proizvedena ovde. Uloga te zone je trebala da bude da se proizvodi iz Leskovca plasiraju van Leskovca, a ne da se novac izvlači odavde i ide u neke druge države.

Mare
Mare
4 godine pre

Prodali ste parcelu za 41 milion a iz budžeta grada biće uloženo više od 30 miliona dinara u izgradnju
saobaćajnice u dužini od 500 metara, od skretanja u Zelenu zonu do budućeg objekta…čudno ! Pa što mu i hale ne napravite!?