Ujedinjena opozicija Leskovca: Podrška građanima kojima su povređena prava i slobode

LESKOVAC

Ujedinjena opozicija Leskovca koju čine Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Stranka slobode i pravde i Narodna stranka u potpunosti podržava građane Leskovca odlučne da na legalan i legitiman način ispolje nezadovoljstvo zbog neodgovornosti režima koji nameće nedemokratske i skaradne zakone čime se remete elementarna prava i garantovane slobode i ugrožavaju životi svih nas, saopšteno je danas.

“Što je bliži kraj apsolutističke i diktatorske vlasti, to su njeni zakoni sumanutiji i luđi. Takvi zakoni su upereni direktno protiv interesa građana Leskovca i Srbije i kao takvi predstavljaju neustavnu osnovu za zločin nad ljudima i prirodom.

Građani više neće da ćute i trpe. Narod ima legalno i legitimno pravo da spontano i na miran način izrazi svoje nezadovoljstvo i ispolji građansku neposlušnost što potvrđuje i garantuje Zakon o javnom okupljanju (član 13).

Na krajnje tendenciozan način, Policijska uprava SPI Leskovac počela je građanima da uručuje Prekršajne prijave zbog tobože učinjenih prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Umesto da štiti građane, što joj je nedvosmislena uloga, policija tim istim građanima uskraćuje zakonski pripadajuća prava, čime se budi osnovana bojazan da se Policijska uprava stavlja u položaj privatne formacije za zaštitu vlastodržaca koji krše Ustav i skrnave sistem države Srbije.

Na građanskim protestima nije bilo nijednog uniformisanog policajca, vrlo perfidno smišljeno, ali protivzakonito. Bilo je prisutnih službenih lica (u civilu) koji su fotografisali okupljene ljude i vozila, dušebrižnika iz Policijske uprave u Leskovcu sa licemernim osmesima dok su smišljali način da napakoste svojim sugrađanima, komšijama, rođacima. Mali je ovo grad, znamo se međusobno. Treba jedni druge da pogledamo u oči kada svo ovo zlo prođe.

Pravnici i advokati, članovi i simpatizeri Ujedinjene opozicije u Leskovcu, spremni su da besplatno, za opšte dobro – pro bono, pruže svaki vid pravne pomoći obespravljenim građanima, žrtvama policijskog šikaniranja, svojevrsnog policijsko-političkog maltretiranja.

Apelujemo na Policijsku upravu u Leskovcu da odmah prekine sa svim radnjama uperenim protiv građana i njihovih zajamčenih sloboda i zahtevamo od policijskih službenika razumno i dostojanstveno ponašanje u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije”, navodi se u saopštenju Ujedinjene opozicije Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
prostorni plan za Leskovac
prostorni plan za Leskovac
2 godine pre

Kad sam u protestima govorio, sikanirali su me, posle premestali na teren, putovao sam bez organizovanog prevoza, jer sam se usudio da mislim. Uputicu opoziciju da je ukinut Prostorni plan Srbije, deo za Loznicu. Vec je bilo reci ovde o zastiti voda, kako spreciti da one udju u cev. Nisam cuo da je opozicija govorila na prethodnij sednici skupstine jer nije ozbiljno shvatila komentare vezane za prostorni plan koji jedini omigucava izgradnju mini hidroelektrana. Da ne bude posle da ste plakali na tudjem groblju. Lepo je sto ste ujedinjeni za RIO TINTO. Glupo je sto vas ne zanima sta je za podrucje Leskovca promenjeno u prostornim planu Srbije. Zar vi verujete u plemenitost inicijatora izmene? Sumnjate u postojanje inteteresa vlasti? Halo, probudite se za Leskovac. Otvorite stari i novi plan i PRONADJITE IZMENE. Zatim hitno zovite strucne ljude zaposlene u Gorini. Nek vam kazu sta ce biti s Barjem.