Ekološki ustanak: Protesti i u subotu, da se ponište svi akti vezani za Rio Tinto i da se obustave svi postupci zbog blokada

BEOGRAD

Krajnje je vreme da se agonija zvana Rio Tinto okonča. Brisanje rudnika iz prostornog plana grada Loznice je još jedan uspešan korak ka tom cilju, saopštio je Ekološki ustanak.

” Blokade su dale svoj rezultat a građani pokazali svoju moć. Međutim, konačan cilj nije ostvaren. Ne verujemo na reč onima koji su je sto puta pogazili.

Zato, zahtevamo od Vlade Srbije da se poniše svi upravni akti, lokacijske dozvole, rešenja i odluke koji su potpisani sa Rio Tintom u ime građana Srbije, čime bi se i formalno-pravno Rio Tinto proterao iz zemlje. 

Takođe zahtevamo, momentalno obustavljanje svih prekršajnih i krivičnih postupaka koji se vode protiv građana koji su učestvovali na blokadama, kao i procesuiranje svih batinaša koji su vršili nasilje nad demonstrantima, kako na Šabačkom mostu tako i na svim drugim mestima. 

Pozivamo sve građane da se u subotu 18. decembra u 14h u što većem broju okupe ispred Vlade Republike Srbije da zajedno nastavimo borbu do ispunjenja našeg konačnog cilja a to je proterivanje Rio Tinta i sličnih predatorskih kompanija iz Srbije”, saopštio je Ekološki ustanak. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare