UHAPŠENI ZBOG FINANSIJSKOG KRIMINALA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom,  u nastavku  akcije suzbijanja finansijskog kriminala, uhapsili su:

 

– J. M. (1959) iz Sremske Mitrovice, bivše odgovorno lice AD “AS osiguranje” Beograd,

– D. P. (1968) iz Beograda, bivše odgovorno lice sektora prodaje AD “AS osiguranje” Beograd,

– Z. Đ. (1961) iz Beograda, odgovorno lice privrednog društva D.O.O “CALL 4 ALL” i D.O.O “UNICALL” Beograd,

-N. M. (1976) iz Beograda, odgovorno lice privrednog društva D.O.O “FAS KONSALTING” Beograd,

– P. S..(1972) iz Niša, bivše odgovorno lice preduzeća D.O.O “M Auto” Niš,

 

zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

 

Postoje osnovi sumnje da je J.M., u svojstvu bivšeg odgovornog lica AD “AS osiguranje”, u periodu od početka 2010. godine do početka 2011. godine, zaključivao ugovore o poslovnoj saradnji sa privrednim društvom CALL 4 ALL Beograd, FAS KONSALTING” Beograd i “UNICALL radi pružanja usluga u oblasti tržišnih i marketinških komunikacija (istraživanja tržišta),a po zaključenju ugovora davao je preporuku odgovrnim licima pomenutih privrednih društava da zaključuju ugovore o poslovno tehničkoj sa „M Auto” Niš, čiji je vlasnik srodnik D.K.(1969), koji je uhapšen 10. septembra 2015.godine. Postoje osnovi sumnje da preduzeće  D.O.O “M Auto” Niš nije vršilo tražene usluge za potrebe privatnih preduzeća, već da se njihovo preduzimanje samo fiktivno prikazivalo.

 

Sumnja se da je P.S., u svojstvu bivšeg odgovornog lica preduzeća D.O.O “M Auto” Niš, potpisivao i zaključivao ugovore i fiktivne fakture, o navodno pruženim uslugama, prema navedenim preduzećima iz Beograda, a na osnovu kojih su J.M. i D.P., u ime AD “AS osiguranje” Beograd, potpisivali naloge za plaćanje prema navedenim preduzećima iz Beograda.

 

 

Na taj način, privatna preduzeća iz Beograda su vršila plaćanje preduzeću  D.O.O “M Auto” Niš i omogućila mu pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu više od 30 miliona dinara.

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare