DVADESET GODINA LOKAL PRESA

BEOGRAD

Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres” ove godine obeležava dvadeset godina od osnivanja.

Značajnu godišnjicu rada, udruženje koje okuplja četrdeset i dva lokalna medija, obeležilo je  Svečanom skupštinom, pod nazivom „Građani i lokalni mediji- 20 godina zajedno”, koja ke održana danas  u zemunskom „Madlenijanumu”.

Pored svečanog dela, ceremonije uručenja nagrade „Pavle Ćirović” i promocije novog sajta, održane su I tri panel diskusije, u kojima su učestvovali  predstavnici Koalicije novinarskih i medijskih udruženja, medijski eksperti iz Srbije, ali i iz zemalja regiona.

Oni su razmenili  mišljenja i iskustva o značaju saradnje sa civilnim sektorom, perspektivama lokalnih medija i dosadašnjem toku reforme medijskog zakonodavstva.

Skupštini su, pored članica PU „Lokal pres” iz cele Srbije, prisustvovali  i predstavnici svih novinarskih i medijskih udruženja, mnogobrojnih donatorskih organizacija iz zemlje i inostranstva, saradnici iz nevladinog sektora i mnogi drugi prijatelji lokalnih medija.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare