Uhapšeni zaposleni u carini i radnici obezbedjenja zbog cigareta

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 10 osoba, osumnjičenih da su malverzacijama pribavili protivpravnu korist od 19.027.736 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni su R. Š. (1992), N. H. (1988), M. R. (1997), zaposleni u Upravi carina, kao i radnici firme „Sekuritas“ D. M. (1972), Z. K. (1965), D. K. (1962), S. S. (1960), I. S. (1974), M. M. (1991) i D. R. (1979).

Sumnja se da zaposleni u Upravi carina, tokom uništenja cigareta i duvanskih prerađevina u periodu od decembra 2017. do avgusta 2019. godine, nisu u potpunosti uništavali robu. Te cigarete su, kako se sumnja, preuzimali i potom prodavali radnici obezbeđenja, koji su bili nadležni da prisustvuju uništavanju, navodi MUP Srbije.

Uhapšeni se terete i da su potpisivali dokumenta neistinite sadržine – zapisnike o uništenju otpada i otpadnih cigareta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mika
Mika
3 godine pre

Mislili su ljudi da mogu lako da zarade. Na žalost, mnogi u Srbiji rizikom dođu do velikih para. Neko uspe da to sakrije, neko podmiti gde treba, a neko strada. Da su političari, ili bliski političarima, ovo bi se zataškalo, kao što su afere sa hiddroelektranama, Sava malom, .. Život je čudo.

Kvarnjaci
Kvarnjaci
3 godine pre
Odgovori  Mika

Ovo je najobičnije šminkanje realnosti. A realnost i pravda vrište: imate ober-lopove u vašem vrhu, u vašim redovima.