CVETANOVIĆ : CILJ UDRUŽENJA „PRAVDA“ NIJE VLAST

LESKOVAC

 

Udruženje „Pravda“, koje je nastalo odlaskom Dragana Jovanovića, zamenika gradonačelnika, iz Jedinstvene Srbije, sa oko 2.000 članova, pristupilo je SNS-u, rečeno je na konferenciji za novinare u prostorijama ove stranke u Leskovcu.

Premijem Aleksandar Vučić je predstojeće izbore okarakterisao kao referendum o tome hoće li Srbija 2020. godine biti moderna evropska zemlja, odnosno hoćemo li prošlost ili budućnost, rekao je predsednik GrO SNS Goran Cvetanović.

“Poslednje tri godine, od kada smo preuzeli odgovornost, nije bilo lako, ali smo se trudili da učinimo dosta toga. U proteklih godinu dana ušli smo u fazu intenzivnog rada na infastrukturnom uređenju našeg grada, uvođenju komunalnog reda, ali i na preduzimanju konkretnih mera u cilju privlačenja investitora i poboljšanja investicione klime u našem gradu. Cilj SNS-a je da dovršimo započeto, ali i da odredimo put kojim će grad ići u neredne četiri godine.

U prethodne tri godine GrO SNS pristupio je veliki broj novih članova, čine je ova stranka pokazala da je otvorena za nove ideje i ljude.

“Cilj udruživanja sa „Pravdom“ nije vlast, već stvaranje uslova za sprovođenje politike ujedinjenja Srbije, o kojoj će građani imati bolje uslove za život” , rekao je Cvetanović.

Udruženje građana „Pravda“ osnovano je sa ciljem da se da šansa mladim ljudima. Ova lokalna vlast je u protekle tri godine nagradila preko 300 učenika koji su imali prosek ocena iznad 9. Mladima treba pružiti šansu, zaposliti ih i pružiti im ekonomsku stabilnost, kako bi ovaj grad i država imali budućnost, rekao je Dragan Jovanović.

„Pravda“ je društvena organizacija a ne politička, i mi smo imali cilj da formiramo grupu građana, kako bi nastupili  na predstojećim izborima. Kako smo prepoznali jedinu partiju koja može ostvariti ove naše zadatke, odluka predsedništva je bila da ne idemo samostalno, već da se priključimo partiji koja može ispuniti naša ciljeve, rekao je Jovanović.

Za nedelju dana 2.000 članova „Pravde“ pristupilo je SNS-u, a očekuje se da će ih biti bar još 1.000.

Inače, odbornička lista ove strane za lokalne izbore je pripremljena, nosilac liste će biti Goran Cvetanović, dok će Dragan Jovanović zauzeti šesto ili sedmo mesto na toj listi. Kandidati za narodne poslanike iz Leskovca su Olivera Pešić, Žarko Bogatinović i Marija Rakić.

O tome da li će se koaliicija oko SNS-a sa republičkog preslikati na lokalni nivo, Cvetanović je odgovorio da to neće biti „u kompletu“ i da će narednih dana na pres konferencijama biti predstavljan po jedan koalicioni partner sa kojim će ova stranka ići na izbore.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare