Učenici “Zmajeve” škole nastavu počinju u vranjskoj Gimnaziji, završetak njihove škole kasni

VRANJE

 „Gradsko rukovodstvo izražava žaljenje što učenici OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju novu školsku godinu neće početi u renoviranim prostorijama. Očekuje se da će izabrani izvođač uskoro završiti dogovorene radove, tako da će đaci u što skorije vreme moći da se vrate u svoju školu“, objavljeno je na Gradskom sajtu. 

Učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju nastavu će na početku nove školske godine pratiti u prostorijama Gimanzije „Bora Stanković“. 

Ova odluka je doneta zbog toga što se kasni sa završetkom radova na elektroinstalacijama. 

Za taj posao je bila zadužena firma koja je izabrana preko Jedinice za upravljanje projektima Ministarstva prosvete. 

S druge strane Grad Vranje je sve svoje obaveze vezane za rekonstrukciju škole obavio blagovremeno i u skladu sa utvrđenom dinamikom.  

Što se tiče drugih škola na teritoriji Grada Vranja sve pripreme za početak nove nastavne godine privedene su kraju. 

Za sutra, 1. septembra, najavljen je i štrajk prosvetnih radnika koji će biti održan u pet minuta do 12 ispred zgrade gde je smešteno Odeljenje republičkog ministarstva prosvete u Vranju. 

Najavljen je i štajk Unije sindikata prosvetnih radnika u svim škoalma koje su članice, tako da će časovi biti skraćeni na 30 minuta. 

Zahtevi su smanjenje broja đaka u odeljenju, promena zakona, pravilnika i upustava iz oblasti obrazovanja uz socijalni dijalog, zatim vraćanje dugovanja i povećanje zarade za 20 posto. 

Organizatori su Sindikat prosvetnih radnika Vranja i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare