Učenici Tehničke škole iz Vlasotinca protiv korupcije

VLASOTINCE

Učenici Tehničke škole iz Vlasotinca 9. decembra su obeležili Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

Tehnička škola je ranije pristupila projektu „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“ koje je organizovalo Udruženje građana iz Velike Plane. Projekat se realizuje uz podršku Američke ambasade u Beogradu. „Mreža mladih protiv korupcije“ je mreža koja okuplja mlade i njihove nastavnike- mentore iz 20 gradova koji su motivisani da organizovanjem preventivnih aktivnosti i akcija, aktivno učestvuju u borbi protiv svih oblika korupcije. Projekat se realizuje uz podršku Američke ambasade U.S. Embassu Belgrade, u partnerstvu sa 20 srednjih i osnovnih škola iz 20 gradova Srbije, koje gravitiraju u 12 okruga i regiona.

        – Ideja je da se stvori mreža mladih koji će u svojim gradovima da se bore protiv korupcije, da rade na podizanju svesti mladih i lokalne zajednice o korupciji, kao i podsećanje da svako od nas može dati doprinos i da je zaustavi tako što neće pristati da učestvuje u njoj. – rekla nam je mentorka ovog projekta, profesorka Biljana Stanković.

      U okviru Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, 9. decembra su učenici sa vršnjačkim edukatorkama sproveli jednu od antikoruptivnih aktivnosti kroz uličnu akciju. Učenici su delili balone i bedževe sa jasnom porukom koja je i slogan projekta da svako od nas može zaustaviti korupciju.

Građani su bili izuzetno raspoloženi da daju svoj komentar za tu negativnu pojavu i pohvalili aktivnost učenika. Učenici su posetili i lokalne institucije i naišli na dobar odaziv. Dobili su i podršku da nastave dalje sa antikoruptivnim aktivnostima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare