Učenici koji ne mogu da nose maske nosiće vizire

NIŠ

Učenici osnovnih i srednjih škola u Nišu koji iz opravdanog razloga ne mogu da nose maske dobili su vizire, saznajemo od načelnika Školske uprave u Nišu Dragana Geja.

‚‚Viziri su stigli i biće podeljeni đacima koji ne mogu da nose maske jer im smetaju prilikom disanja ili izazivaju neke druge probleme‚‚- kaže Dragan Gejo i dodaje da će i na taj način deca biti zaštićena. ‚‚Deo vizira koji se oslanja na čelo učenika je napravljen od materijala koji odgovara deci, mekan je i ne oštećuje dečiju kožu tako da mališani, ali i odrasli učenici, mogu nesmetano da ih nose‚‚

                 Prema njegovim rečima u niškim školama za sada nije alarmentno kada se radi o broju dece zaražene virusom Kovid 19 jer ih je od početka školske godine u školama Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga bilo oko trideset.

               ‚‚Direktori su krajnje ozbiljno shvatili propisane mere zaštite koje se sprovode maksimalno, tako da ne postoji mogućnost da se deca zaraze u školi. Ako do toga i dođe to je van škole, na nekom rođendanu, žurci‚‚- kaže Gejo.

               Ukoliko postoji i najmanja sumnja da je neko dete zaraženo jer pokazuje neke simptome ono se testira i do dobijanja rezultata prelazi na onlajn nastavu, ali se istovremeno proveravaju i svi njegovi kontalti. Za sada nije bilo problema, kaže Gejo, izražavajući nadu da će tako ostati i nadalje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare