Predstava “Svici” leskovačkog pozorišta najbolja na “Joakimu”

VRANJE

Na 56. Festivalu „Joakim Vujić” u Vranju, na kome je, u nedelju veče, odigrana poslednja predstava u takmičarskom delu, žiri je odlučio da nagradu za najbolju dramsku predstavu u celini dodeli Narodnom pozorištu Leskovac, za predstavu “Svici”. 

Stručni žiri u sastavu Valentin Vencel, direktor novosadskog pozorišta, prof dr Vlatko Ilić profesor na FDU u Beogradu i Slobodan Ljubičić, glumac Užičkog pozorišta, doneo je i odluku da nagrada za najbolju režiju pripadne Kseniji Krnjajski za predstavu “Svici”.

Nagradu za najbolji kostim dobila je Suna Kažić za istu predstavu.

Goranu Stojčetoviću pripala je nagrada za najbolju scenografiju   u predstavi “Ako se probudiš ili kao da je važno”, rađenu u koprodukciji NP Leskovac i NP Priština. 

Nagrada za najbolju muziku otišla je u ruke Branku Džinoviću za predstavu “Dva viteza iz Verone”, Šabačkog pozorišta. 

Ravnopravne nagrade za glumačka ostvarenja dobili su Nataša Stanković, Bojan Veljović i Petra Dimitrijević za uloge u predstavi “Svici”, kao i Marina Perić Stojanović za ulogu u pozorišnom komadu “Ženidba i udadba” Knjaževsko-serpskog teatra iz Kragujevca. 

Za najboljeg mladog glumca nagrađena je Anica Petrović za ulogu u predstavi vranjskog teatra “Nečista krv”. 

Specijalne nagrade dobili su Radomir Stamenković za dizajn svetla u predstavi “Svici” NP Leskovac i glumački ansambl Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja za predstavu “Nečista krv”. 

Nagrada okruglog stola po oceni kritičara festivala pripala je predstavi “Ako se probudiš ili kao da je važno” NP Leskovac i NP Priština. 

U čast nagrađenih, večeras u 20 sati, pred vranjskom publikom, biće komad “Vlast i njena opozicija”, koji je po tekstu Nebojše Romčevića, režirao Egon Savin, sa glumačkim ansamblom Narodnog pozorišta iz Niša.

Ovom predstavom biće zatvoren 56. Festival profesionalnih pozorišta „Joakim Vujić“, koji je prvi put održan u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare