Učenici čuvenog Marsela Marsoa na Festivalu pantomime u Vranju

VRANJE

Na 11. Međunarodnom festivalu pantomime P(h)antomfest koji će biti održan u Pozorištu „Bora Stanković“ Vranje nastupaće svetski poznati pantomimičarski duo iz Nemačke Bodeker-Neander 13. i 14. decembra, saopštili su organizatori. 

Bodeker-Neander odigraće predstavu „Déjà-vu?“ Aleksandar Neander i Volfram von Bodeker učenici su jednog od najvećeg i najuticajnijeg pantomimičara svih vremena, Marsela Marsoa.

Obojica su završili njegovu čuvenu školu pantomime „Ecole Internationale de Mimodrame de Paris“ nakon koje su nastupali sa svojim učiteljem.

„Publiku očekuje prava pantomimičarska poslastica – vrhunski vizuelni izraz prepun rafiniranog humora i iluzija, koji će publiku odvesti na uzbudljivo emotivno putovanje, daleko od Pozorišta Bora Stanković. Poetska avantura u kojoj se Bodeker-Neander upuštaju preko nadrealnih pejzaža i utopije u potragu za snovima od kojih su želje napravljene“, naveli su iz P(h)antomfesta.

Prvo veče Festivala posvećeno je makedonskom velikanu pantomime Trajčetu Gjorgievu koji je režirao predstave u produkciji P(h)antomfest-a. On je pomagao gluvim i nagluvim osobama, pa će zato u njegovu čast članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje izvesti kolaž najboljih etida pod nazivom Omaž, koje je Trajče Gjorgiev uradio s njima proteklih godina. Iste večeri biće prikazan i kratki film o njihovom učitelju, poznatom makedonskom pantomimičaru. (kraj) DC/MN

430692_bodeker-neander-1_f.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare