U zgradu “složnih stanara” svratio i Deda Mraz

NIŠ

          Nije česta pojava da Deda Mraz u novogoidšnjoj noći poseti decu iz neke stambene zgrade, a to se upravo dogodilo u zgradi na Bulevaru Nemanjića 72. Dočekala su ga nasmejana lica mališana svih uzrasta, a on je obradovao poklonima i šalama zabavljajući ih tokom cele večeri. Pridružili su se i stariji stanari, jer, istine radi, sve je to i njihovo delo. Priredili su novogodišnju žurku za decu iz zgrade, kupili poklone, pripremili manju zakusku u pozvali studenta Pavla Ramđelovića da u kostimu Deda Mraza obraduje decu poklonima. Bilo je veselo i razdragano, pevale su se novogodišnje pesme i slavilo. Pamtiće mališani cele godine ovo veče kada je im je u goste bio Deda Mraz.

          U holu zgrade oko novogodišnje jelke, ispod koje je Deda Mraz ostavio dečije poklone okupilo se i staro i mlado, najmlađi stanari, njihovi roditelji, bake i deke. Atmosfera prava praznična. Svetlucaju raznobojne sijalice i ukrasi, čuju se nobogodišnje pesme koje najavljuju dolazak Deda Mraza.

             “Novogodišnje druženje stanara nije jedino u godini. Stanari se okupljaju i krajem svakog maja, kada u lepom komšijskom druženju proslave međunarodni praznik Dan komšija”, navodi Zoran Stojanović, stanar ove zgrade. “Nezaboravno druženje dece i odraslih sa Deda Mrazom unelo je toplinu u naše domove, sa željom da u dobrom zdravlju, radosti i veselju provedemo novogodišnje i božićne praznike”.

          Stanari ove zgrade već su postali poznati Nišlijama po slozi, a da u zgradi vlada harmonična atmosfera da se primetiti na svakom koraku. Zgrada je uredna i čista, hodnici uvek sveže okrečeni, gelenderi prefarbani. U liftu vas dočeka prijatna muzika. Tople  prolećne i letnje dane stanari provedu u dvorištu zgrade koji su pretvorili u prijetno meseto za druženje punom cveća.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare