U Vranju vakcinacija se obavlja prema planu, preko 6.000 građana vakcinisano

VRANJE

Od kada je 8. januara počela vakcinacija zdravstvenih radnika protiv korona virusa do danas je na teritoriji Grada Vranja vakcinisano preko 6.000 građana. To je skoro 10 posto odraslog stanovništva.

Imunizacija se odvija bez zastoja, prema unapred utvrđenom planu, u skladu sa brojem prispelih vakcina i prijava na portalu eUprava.

Volonteri na punktovima evidentiraju i one građane koji nisu prijavljeni preko ovog portala i oni se nakon prijave vakcinišu ili im se zakazuje određeni termin vakcinacije.

Imunizacija se sprovodi i po seoskim mesnim zajednicama. Tako je u utorak vakcinisano 30 meštana sela Vrtogoš.

Ukoliko je osoba nepokretna potrebno je da se ona ili neko od članova porodice, jave na broj telefona 017/ 414 581 kako bi bila evidentirana, a potom i vakcinisana u kućnim uslovima od strane osoblja Službe kućnog lečenja.

Obavljena je revakcinacija građana koji su prvu dozu primili od 8. do 12. januara.

Sada se vrše pripreme za revakcinaciju ostalih građana, odnosno koji su primili kinesku vakcinu.

Da bi se izbegle gužve na punktovima u Domu zdravlja u Vranju, planirano je da građani drugu dozu prime u Sportskoj hali u Vranju. Ceo proces nadgleda stručni tim Zavoda za javno zdravlje, koji je dao saglasnost na plan i sam tok revakcinacije stanovništva.

Prema poslednjim statističkim podacima, Vranje je procentualno u samom vrhu gradova i opština u Srbiji u kojima se sprovodi vakcinacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare