U Vranju pogoršana epidemiološka situacija

VRANJE

Korona virus se ne predaje. Iako su epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje u Vranju očekivali da će doći do smirivanja epidemiološke situacije, ovih dana došlo je do pogoršanja i do povećanja broja novoobolelih,

„Tokom jučerašnjeg dana testirano je 376 pacijenata od čega je 81 lice pozitivno na koronu, što znači da je  21, 54 posto novoinficiranih osoba. Najveći broj obolelih je iz Vranja  59, u Preševu sedam, Surdulici, Trgovištu i  Bujanovcu po četiri osobe, Vladičinom Hanu dve i Bosilegradu jedno lice. Dobra vest je što se ne povećava broj hospitalizovanih pacijenata. Četiri petine obolelih je sa lakšom kliničkom slikom“, rekao je medijima epidemiolog dr Slađan Stanković.

On je dodao da je početak drugog polugodišta uticao da dođe do pogoršanja epidemiološke situcije i da je uprkos poštovanju mera nekoliko dece i profesora obolelo u obrazovnim ustanovama.

U školama gde su registrovani zaraženi učenici i nastavnici, juče je, obavljena dezinfekcija..

U Kovid ambulanti ATD u Vranju, u utorak, su obavljena 182 pregleda. Prvih je bilo 95.

Krv je uzorkovana je kod 140 pacijenata i sačinjeno 77 RTG pluća. Urađena su 103 antigenska testa. Otkriveno je 50 lica pozitivno na korona virus. Upala pluća je dijagnostikovana kod 16 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju hospitalizovana su 104 pacijenta. Na korona virus su pozitivne 94 osobe. Sa upalom pluća je 95, a na kiseoniku 57 pacijenata.

Na bolničko lečenje primljeno je devet pacijenata, otpušteno 11. Za kovid pacijente u bolnicama u Vranju ima 56 slobodnih kreveta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare